Οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης θα αυξήσουν σημαντικά τη ζήτηση για τους server της φέτος ανακοίνωσε ο προμηθευτής της Apple, Foxconn, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι το 2023 συνολικά θα είναι μια χρονιά σταθερή για την εταιρεία όσον αφορά τα παγκόσμια οικονομικά δεινά.

Ο πρόεδρος της Foxconn, Liu Young-way, δήλωσε στην ετήσια συνάντηση των μετόχων της εταιρείας ότι η εταιρεία παρέμεινε επιφυλακτική στις εκτιμήσεις της φέτος λόγω της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής, των γεωπολιτικών εντάσεων και της αβεβαιότητας για τον πληθωρισμό, αλλά οι servers είχαν μια διαφορετική πορεία λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για την τεχνητή νοημοσύνη.

HP: Ψαλιδίστηκε η ζήτηση για υπολογιστές, έσοδα κατώτερα των προσδοκιών

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το ChatGPT», είπε. «Μπορείτε να δείτε ότι η αγορά για διακομιστές τεχνητής νοημοσύνης θα αυξηθεί πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Αναμένουμε ότι το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους μπορεί να υπάρξει τριψήφια αύξηση».

Μερίδιο 40% στην παγκόσμια αγορά

Η ταϊβανέζικη εταιρεία έχει μερίδιο 40% στην παγκόσμια αγορά για διακομιστές και στοχεύει να το αυξήσει περαιτέρω, πρόσθεσε ο Liu.

Το πρώτο τρίμηνο, το τμήμα προϊόντων cloud και δικτύου της Foxconn, που περιλαμβάνει και τους διακομιστές, αντιπροσώπευε το 22% των εσόδων, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από τα έξυπνα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης – στα οποία περιλαμβάνονται και τα smartphones – που κατείχε ποσοστό 56%.

Η Foxconn αυτό το μήνα σημείωσε βουτιά 56% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου, καθυστερώντας τις προβλέψεις στη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση της εδώ και τρία χρόνια, ενώ η «ορατότητα» για ολόκληρο το έτος ήταν «περιορισμένη».

Η εταιρεία, που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο, θέλει να επαναλάβει την επιτυχία που είχε με το iPhone της Apple, αυτή τη φορά με τον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Foxconn, που ονομάζεται επίσημα Hon Hai Precision Industry Co Ltd, εξαγόρασε το πρώην εργοστάσιο της General Motor στο Lordstown του Οχάιο και προσέλαβε επίσης έναν πρώην στέλεχος της Nissan, τον Jun Seki, για να ηγηθεί των προσπαθειών επέκτασης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπου ελπίζει να γίνει μεγάλος κατασκευαστής.

Η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης της αλυσίδας εφοδιασμού μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα πέρα από την Ταϊβάν, πιθανώς στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδονησία και την Ινδία, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Liu.

Η Foxconn, η οποία συναρμολογεί περίπου το 70% των iPhone, έχει διαφοροποιήσει την παραγωγή της μακριά από την Κίνα, της οποίας οι αυστηροί περιορισμοί COVID-19 διέκοψαν το μεγαλύτερο εργοστάσιό της για iPhone πέρυσι. Η εταιρεία επιδιώκει επίσης να αποφύγει ένα πιθανό πλήγμα στις δραστηριότητές της από τις αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον.

Ο Liu είπε ότι η Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του τεράστιου εργοστασίου iPhone στο Zhengzhou της Κίνας, παραμένει πολύ σημαντική για τη Foxconn.

«Η κουλτούρα εκεί είναι πολύ παρόμοια, οι κανόνες και οι κανονισμοί μας είναι λίγο διαφορετικοί, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά το ταλέντο. Επομένως, είναι σχετικά πιο εύκολο για εμάς να ξεκινήσουμε νέες επιχειρήσεις εκεί. Θα εργαστούμε σκληρά για να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε εκεί».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI