Μετά από μία ολιγόωρη “εκεχειρία”, οι πωλητές επανήλθαν στη Λ. Αθηνών για να κρατήσουν και πάλι το ελληνικό χρηματιστήριο στα τρέχοντα επίπεδα, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,14% στις 1.220,38 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 52 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Αν και ο τραπεζικός κλάδος, μαζί ακόμη κάποιους επιλεγμένους τίτλους, προσπαθεί να συντηρήσει την αγορά σε θετικά επίπεδα, οι πωλητές έχουν αρχίσει να παίρνουν τα ηνία, επιλέγοντας τίτλους που πρωταγωνίστησαν τις προηγούμενες ημέρες. Το rotation του ενδιαφέροντος μέχρι στιγμής, όμως, κρατά την αγορά σε μια κίνηση εντός ενός ασφαλούς εύρους, χωρίς να χαλά την θετική τεχνική της εικόνα.

Οι επενδυτές φαίνεται να έχουν στο μυαλό τους μια μεγάλη γκάμα μετοχών, και όχι μόνο τις “γνωστές” όπως τράπεζες, σωματοφύλακες, blue chips κ.λπ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, σφραγίζεται η μεσοπρόθεσμη συνέχιση, καθώς παραδοσιακά τέτοιες συμπεριφορές οδηγούν σε νεότερα υψηλά, αργά ή γρήγορα. Άλλωστε, τα υψηλά επιτευχθέντα επίπεδα θέλουν τον χρόνο του για να ωριμάσουν, ώστε να ξεκινήσει (ή όχι) νέος κύκλος ανόδου, με το πλείστον των μετοχών, κυρίως εκείνων που οδήγησαν με στάθμιση ή/και με απόδοση τον Γενικό Δείκτη έως εδώ, να είναι ακόμα εξαιρετικές.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ξεχωρίζουν ανοδικά οι Πειραιώς, Jumbo, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική, ΟΛΠ, Σαράντης και ΟΤΕ, ενώ θετικά κινούνται και οι Quest, ΕΥΔΑΠ και Coca Cola. Από την άλλη όμως, ισχυρές είναι οι πιέσεις σε Motor Oil, Autohellas, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ αρνητικά είναι τα πρόσημα και σε Λάμδα, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Τιτάν, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών