Η Γαλλία και η Γερμανία προέτρεψαν σήμερα τους ηγέτες του Κοσόβου και της Σερβίας να οργανώσουν νέες δημοτικές εκλογές, το συντομότερο δυνατόν, στις περιοχές εκείνες όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται ταραχές, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Οι πρόεδροι της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι είχαν μια «ανεπίσημη συνάντηση» νωρίτερα σήμερα με τον Μακρόν, τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που διεξάγεται στην Μπουλμποάτσα της Μολδαβίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του και η Γερμανία ζητούν να αποσαφηνιστούν οι εκλογικοί κανονισμοί του Κοσόβου.

Νωρίτερα, οι πρόεδροι της Σερβίας και του Κοσόβου επέμειναν ότι θέλουν να αποκλιμακωθεί η κρίση στο βόρειο Κόσοβο, όμως δεν έδωσαν καμία ένδειξη ότι μπορεί να υπαναχωρήσουν από τις αντίθετες θέσεις τους. Κατά την άφιξή τους στη σύνοδο, ο Βούτσιτς και η Οσμάνι δεν χαιρετήθηκαν καν, μολονότι στέκονταν σε απόσταση μερικών μέτρων ο ένας από την άλλη στο κόκκινο χαλί.

Κόσοβο και Σουηδία

Οι ταραχές στο Κόσοβο επίσης αποτελούν θέμα συζήτησης κατά τη δεύτερη ημέρα συνομιλιών για τις νέες αμυντικές δαπάνες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και για τη μελλοντική σχέση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας με την Ουκρανία  με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών της στρατιωτικής συμμαχίας.

Το NATO θα στείλει 700 επιπλέον στρατιωτικούς για να υποστηρίξουν τους 3.800 οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα, μετά τον τραυματισμό περίπου 30 σε επεισόδια στα οποία ενεπλάκησαν με Σέρβους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας