Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος να μεταφέρει την έδρα της εισηγμένης εκτός Ελλάδας.

Μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης των μετόχων και απαντώντας σε ερώτηση του ΟΤ για το αν η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας εκτός Ελλάδας με δεδομένες τις διαφορετικές πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων που έχουν Ευρώπη και ΗΠΑ, απάντησε: «Για τη μεταφορά έδρας εκτός Ελλάδας και Ευρώπη δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτή τη φάση, που είναι και προεκλογική περίοδος. Είναι ευαίσθητη περίοδος και οτιδήποτε θα έλεγα θα μπορούσε να είναι εκμεταλλεύσιμο», ήταν η πρώτη αντίδραση του ισχυρού μετόχου της Mytilineos.

Mytilineos: Εξαγορά χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών 1,4 GW από την Westbridge

Σε νέα ερώτηση που του ετέθη απάντησε ότι «για το θέμα της έδρας θα είμαι σε θέση να σας απαντήσω κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, στις 27 Ιουλίου».

Και σε τρίτη ερώτηση που του ετέθη απάντησε ότι «δεν είναι εύκολη απόφαση, είναι δύσκολη». Απέδωσε την όποια επιλογή σε «πιέσεις που δέχεται από μεγάλους μετόχους, οι οποίοι θεωρούν ότι οι αξίες στις οποίες διαπραγματεύεται η μετοχή στην Ελλάδα είναι εξευτελιστικές και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Ο κ. Μυτιληναίος ξεκαθάρισε επίσης ότι η όποια απόφαση ληφθεί δεν συνδέεται με την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Νέο εργοστάσιο

Ο κ. Μυτιληναίος έκανε επίσης γνωστό ότι η Mytilineos εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει νέα επένδυση με την ανάπτυξη εργοστασίου είτε πρωτόχυτου είτε δευτερόχυτου αλουμινίου: «Πάντως, αν αυτό συμβεί θα γίνει εκτός Ευρώπης», συμπλήρωσε.

EBITDA πάνω από 1 δισ. ευρώ

Εξάλλου ο κ. Μυτιληναίος ερωτηθείς από τους μετόχους για το αν παραμένει ο στόχος για EBITDA 1 δις. ευρώ στο τέλος του 2023, σημείωσε: «Η εταιρεία έχει αλλάξει κατηγορία και εκτιμούμε ότι τα EBITDA θα υπερβούν το 1 δις. με μεγάλη άνεση το 2023».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις