Η απερχόμενη χρηματιστηριακή εβδομάδα ήταν για τους υπομονετικούς. Κι αυτό διότι οι μετοχές παρέμειναν κοντά στα ήδη επιτευχθέντα υψηλά επίπεδα, με τους αγοραστές να απορροφούν σχετικά εύκολα την προσφορά τίτλων

Το σενάριο της ανοδικής συνέχισης στέκει ακλόνητο μπροστά στα μάτια μας.

Και αυτό, αφενός διότι η συμπεριφορά στο ταμπλό παραπέμπει σε διακράτηση θέσεων, τουλάχιστον σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, αφετέρου διότι ο βασικός καταλύτης που οδήγησε τις αποτιμήσεις σε υψηλά 8ετίας, παραμένει ως έχει.

Και δεν είναι άλλος από την πολιτική σαφήνεια, απότοκο της εξαρχής ευρείας επικράτησης της κυβερνώσας παράταξης την 21η Μαΐου.

Μιας σαφήνειας που αποτελεί προαπαιτούμενο για την ανάκτηση της πολυπόθητης επενδυτικής βαθμίαδας, που με τη σειρά της θα επιτρέψει μεγαλύτερα θεσμικά κεφάλαια να εισέλθουν στο Χρηματιστήριό μας.

Κι έτσι, οι αγορασμένοι κάθονται αναπαυτικά στα κέρδη τους, χωρίς να βιάζονται να ρευστοποιήσουν, καθώς οι πιθανότητες να δουν νεότερα υψηλά είναι μεγάλες.

Εξάλλου, η αγορά ομολόγων (κρατικών) συνεπικουρεί, με το spread να έχει μειωθεί εντυπωσιακά, μια συνθήκη που σίγουρα δεν θα υφίστατο σε περίπτωση επενδυτικών ανησυχιών.

Δεν πρέπει να αμελέιται το γεγονός ότι οι προαναφερθέντες ενδιαφερόμενοι να ..αγοράσουν Ελλάδα, δεν κοιτούν μόνο μετοχές (μετοχικά Αμοιβαία) αλλά και ομόλογα (ομολογιακά ή μικτά Αμοιβαία).

Ειδικά στην περίπτωση που τα δικά μας έχουν -για λίγο ακόμα- ένα μίγμα ανώτερων αποδόσεων από τα μεγάλα ξαδέρφια τους (γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά κ.λπ.) και παρεμφερούς κινδύνου.

Επιμέρους, κοιτάμε τους κλάδους ενέργειας/ΑΠΕ, κατασκευών, τραπεζών και πληροφορικής, πρωτίστως. Αναφορικά με τίτλους, το φάσμα των μετοχών που συνήθως αναλύουμε διεξοδικά και που έχουν ήδη οδηγήσει την κούρσα με παράλληλη επίτευξη νέων πολυετών/ιστορικών υψηλών είναι οι πρώτοι επενδυτικοί προορισμοί.

Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα 05 Ιουνίου, το Χρηματιστήριο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό λόγω αργίας Αγ. Πνεύματος.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Πανωλεθρία στο ταμπλό, χάθηκαν κρίσιμα επίπεδα στηρίξεων
ο Αντικριστής |

Πανωλεθρία στο ταμπλό, χάθηκαν κρίσιμα επίπεδα στηρίξεων

Η μεγάλη συναλλακτική δραστηριότητα επιβεβαιώνει τα ευρήματα, τα οποία είναι ανησυχητικά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Απαιτούνται αντανακλαστικά των αγοραστών για να αποφευχθούν τα χειρότερα

“Άδειασαν” τα τραπεζόχαρτα. Μπήκε κόσμος στα χαμηλά
ο Αντικριστής |

“Άδειασαν” τα τραπεζόχαρτα. Μπήκε κόσμος στα χαμηλά

Με μια ακαριαία κίνηση τεχνικής αξίας, οι 4 μεγάλες τραπεζικές μετοχές συνάντησαν στηρίξεις τεχνικής αξίας. Η συναλλακτική δραστηριότητα, ήταν μεγάλη, εξαιρώντας μάλιστα τα πελώρια κύματα πράξεων στην ΠΕΙΡ λόγω placement.