Μια κατολίσθηση σε ορυχείο στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν της Κίνας είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 19 ατόμων την Κυριακή, όπως μετέδωσε το κινεζικό κρατικό μέσο CCTV.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε περίπου στις 6 το πρωί τοπική ώρα, σε μια ορεινή περιοχή κοντά στην πόλη Leshan στα νότια της κινεζικής επαρχίας.

Η πλαγιά του βουνού κατέρρευσε κοντά στις εγκαταστάσεις παραγωγής όπου είναι εγκατεστημένες και οι κατοικίες των εργαζομένων μιας τοπικής εταιρείας εξόρυξης, ανέφερε το CCTV.

FT: Πώς η Κίνα κερδίζει τον πόλεμο για το λίθιο της Αφρικής [γραφήματα]

Περισσότεροι από 180 διασώστες στάλθηκαν στο σημείο και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης έχουν ολοκληρωθεί. Διενεργείται έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της κατολίσθησης, πρόσθεσε το CCTV.

Η πόλη Leshan επλήγη από ισχυρή βροχόπτωση τις δύο ημέρες πριν από το συμβάν, σύμφωνα με τα στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίες και εικάζεται ότι η κακοκαιρία πιθανώς να σχετίζεται με το τραγικό συμβάν στην περιοχή.

Συχνό φαινόμενα τα εργατικά δυστυχήματα σε ορυχεία

Μόνο τον περασμένο Μάρτιο πάνω από 110 εγκλωβισμένοι ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους σε δυο εργατικά δυστυχήματα, που σημειώθηκαν στην Κίνα, και μάλιστα την ίδια ημέρα, επιβεβαιώνοντας ότι οι συνθήκες εργασίας και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας είναι “ψιλά γράμματα” για τις κινεζικές αρχές.

Συγκεκριμένα, στην κομητεία Μαϊζοκουνγκάρ, ανατολικά της πρωτεύουσας του Θιβέτ, Λάσα, μετά τη μεγάλη κατολίσθηση, παγιδεύτηκαν κάτω από τόνους χώματος 83 μεταλλωρύχοι και έχασαν τη ζωή τους.

Ενώ σε ένα ανθρακωρυχείο στη βορειοανατολική Κίνα μια έκρηξη μεθανίου προκάλεσε το θάνατο 28 ανθρώπων όπως είχε μεταδώσει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.  Άλλοι δεκατρείς ανθρακωρύχοι διασώθηκαν μετά την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο που βρίσκεται στην επαρχία Ζιλίν, ανέφερε εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα