Ο Μάικ Πενς, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, είναι και επίσημα υποψήφιος για πρόεδρος της χώρας. Ο πρώην αντιπρόεδρος κατέθεσε τα απαραίτητα χαρτιά για να βρεθεί έτσι απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Ρον ΝτεΣάντις, ανάμεσα σε άλλους υποψηφίους του Ρεπουμπλικάνικου κόμματος, οι οποίοι διεκδικούν το χρίσμα για να βρεθούν απέναντι στον υποψήφιο των Δημοκρατικών.

Το σάιτ της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής έχει ήδη αναρτήσει την αίτηση του Πενς (δείτε την εδώ).

Ο Μάικ Πενς θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του την Τετάρτη στο Ντε Μόιν στην Αϊόβα.

Πώς τα deepfake απειλούν τις αμερικανικές εκλογές

Τα είχε «σπάσει» με τον Τραμπ

Όπως υπενθυμίζει ο Guardian, ο Πενς τα «έσπασε» με τον Ντόναλντ Τραμπ όταν ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος τον πίεσε να πάρει μέρος στην εκστρατεία αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων των εκλογών που κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν.

Πληθαίνουν οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Μάικ Πενς, Κρις Κρίστι, Νταγκ Μπέργκαμ: τρεις Ρεπουμπλικάνοι που ετοιμάζονται να ριχθούν αυτή την εβδομάδα στη μάχη για το χρίσμα του κόμματός τους για τις προεδρικές εκλογές του 2024, προσθέτοντας τα ονόματά τους σε έναν ολοένα και πιο μεγάλο κατάλογο υποψηφίων – κάτι που ενδέχεται να ωφελήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αντίθετα με το 2016, όταν ο δισεκατομμυριούχος αιφνιδίασε τους πάντες όταν κέρδισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και στη συνέχεια τις εκλογές, αυτή τη φορά βρίσκεται πρώτος στην πρόθεση ψήφου. Όμως η λογική παραμένει ίδια: η ύπαρξη καμία δεκαριάς υποψηφίων στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων, που όλοι τους προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία του Τραμπ, κινδυνεύει τελικά να διασπάσει τις ψήφους ωφελώντας τον πρώην πρόεδρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά