Ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί για την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών η ανάπτυξη πιο βιώσιμων συστημάτων τροφίμων, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων – Ποτών (ΣΕΒΤ).

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο ΣΕΒΤ:

–  Συμμετέχει ενεργά με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις στον διάλογο με την Πολιτεία για τα καίρια θέματα του κλάδου – Συσκευασίες & Απορρίμματα συσκευασιών, Πλαστικά Μιας Χρήσης, Εθνικός Κλιματικός Νόμος, Διαχείριση αποβλήτων, Σπατάλη Τροφίμων.

–  Συμμετέχει σε καινοτόμα εθνικά & ευρωπαϊκά «πράσινα» έργα μέσα από τα οποία λαμβάνει χρήσιμη και επίκαιρη ενημέρωση για τις εξελίξεις γύρω από τα περιβαλλοντικά θέματα και αναπτύσσει δράσεις, που βοηθούν τις επιχειρήσεις-Μέλη του να βελτιώσουν τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις και να υιοθετήσουν βέλτιστες πρακτικές που συνεισφέρουν στη διαμόρφωση υγιούς περιβάλλοντος και οικονομικής ανάπτυξης.

–  Έχει συγκροτήσει την Επιτροπή Περιβάλλοντος & Αειφορίας, με στόχο τη συζήτηση και διαχείριση θεμάτων κυκλικότητας και βιωσιμότητας, που απασχολούν τον κλάδο.

–  Στηρίζει την προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου της σπατάλης τροφίμων, μέσα από τη μακροχρόνια συνεργασία με τις Τράπεζες Τροφίμων και τη Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων.

Η δέσμευση της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών για την ανάπτυξη πιο βιώσιμων συστημάτων τροφίμων παραμένει ισχυρή. Παράλληλα, ένα βιώσιμο οικονομικό σύστημα, πρέπει να συνδυάζει, ισορροπημένα, την επίτευξη των προβλεπόμενων περιβαλλοντικών ή άλλων στόχων με τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου, της ευημερίας και της κοινωνικής συνοχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις