Η ετήσια λίστα των βιβλίων που προτείνει κάθε Ιούνιο για το καλοκαίρι ο δισεκατομμυριούχους Μπιλ Γκέιτς αναμένεται πάντα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους βιβλιοφάγους και όχι μόνο.

Φέτος, όμως, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αποφάσισε να… το δει αλλιώς και, όπως λέει, «υπάρχουν περισσότερα στη ζωή από το διάβασμα».

Μπιλ Γκέιτς: Οι βιβλιοπροτάσεις του για το Πάσχα

Έτσι, στη φετινή λίστα προτεινόμενων βιβλίων, κάτι που κάνει κάθε χρόνο εδώ και μια δεκαετία, ο συνιδρυτής της Microsoft πρόσθεσε μια εκπομπή του Netflix και 34 τραγούδια στο playlist του Spotify, σε μια προσπάθεια «να τα ανακατέψει και να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό».

«Συστήνω μόνο δύο βιβλία—ένα μυθιστόρημα και ένα μη μυθιστόρημα—συν ένα μείγμα άλλων πραγμάτων που μου άρεσαν πρόσφατα», έγραψε ο Γκέιτς, «συμπεριλαμβανομένης μιας τηλεοπτικής σειράς που διαδραματίζεται στη Δανία και μερικές δεκάδες τραγούδια που ακούω τακτικά. Όποια και αν είναι τα καλοκαιρινά σας σχέδια, ελπίζω να βρείτε κάτι εδώ που θα σας βοηθήσει να τα αξιοποιήσετε στο έπακρο».

Αυτά είναι τα «υπέροχα βιβλία, τραγούδια και η εκπομπή του Μπιλ Γκέιτς για το καλοκαίρι»:

Μυθοπλασία: «Αύριο, και αύριο, και αύριο»

Της Gabrielle Zevin

Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα βιβλία του 2022, ο Γκέιτς γράφει ότι το “Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow” – ένα μυθιστόρημα που επικεντρώνεται γύρω από δύο φίλους που ιδρύουν από κοινού μια εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών, μια ιστορία με την οποία μπορούσε να συνδεθε,ί και, όπως λέει, «μου θύμισε ένα μεγάλο μέρος της σχέσης μου με τον Paul Allen και της συνεργασίας μας στη Microsoft».

Μη μυθοπλασία: «Γεννημένος στη μαυρίλα»

Του Howard French

Ένας αυτοχαρακτηριζόμενος «μαθητής της Αφρικής», ο Γκέιτς λέει ότι εξακολουθεί να «μαθαίνει πολλά από αυτό το στοχαστικό, καλής έρευνας βιβλίο». Στο «Born in Blackness», ο συγγραφέας Howard W. French επαναπλαισιώνει την ιστορία του σύγχρονου κόσμου με την αφρικανική ιστορία στο επίκεντρό του.

«Δεν ήταν καθόλου μια ήπειρος χωρίς πατρίδες και πρωτόγονη όταν έφτασαν οι Ευρωπαίοι», γράφει ο Γκέιτς. «Στην πραγματικότητα, εξηγεί[ο συγγραφέας], διάφορα αφρικανικά βασίλεια είχαν ιδρύσει πόλεις-κράτη που συναγωνίζονταν την Ευρώπη όσον αφορά την πολιτική οργάνωση, τη στρατιωτική δύναμη, το εμπόριο, την τέχνη και την εξερεύνηση. Το εννοώ ως κομπλιμέντο όταν λέω ότι το «Born in Blackness» με άφησε [με την επιθυμία] να θέλω να μάθω περισσότερα».

“Borgen”

Streaming στο Netflix

Ο Γκέιτς έχει συστήσει ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές στο παρελθόν, αλλά είναι η πρώτη φορά που μια εκπομπή μπαίνει στη λίστα με τις καλοκαιρινές προτάσεις του.

Ο 67χρονος δισεκατομμυριούχος είπε ότι «παρακολούθησε και τους τέσσερις κύκλους» του “Borgen”, το οποίο επικεντρώνεται γύρω από μια φανταστική δανή πολιτικό όσο ανελίσσεται σε πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας της.

«Είμαι γοητευμένος από το πώς οι πολιτικοί συνασπισμοί ενώνονται και μένουν μαζί και μου άρεσε να βλέπω την πρωθυπουργό, Birgitte Nyborg, να τα καταλαβαίνει όλα», γράφει ο Γκέιτς. «Είναι μια ηγέτιδα με αρχές και ταλέντο που μπορεί επίσης να κάνει λάθη και μερικές φορές να παραπλανηθεί. Το “Borgen” είναι διασκεδαστικό πάνω από όλα, αλλά έχω μάθει πάρα πολλά παρακολουθώντας το”.

Επιμελημένη λίστα αναπαραγωγής Spotify

Ακόμη και με μια καθαρή περιουσία 128 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Γκέιτς είναι το ίδιο ευαίσθητος στη «χαρά τού να ακούς ένα υπέροχο τραγούδι ενώ μετακινείσαι με το αυτοκίνητο» όσο και οι υπόλοιποι από εμάς.

Η λίστα που επιμελήθηκε περιλαμβάνει «πολλά από τα αγαπημένα μου τραγούδια» καλλιτεχνών από τον Enrique Iglesias μέχρι το Vampire Weekend.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς μουσική. Μερικές από τις πιο όμορφες παιδικές μου αναμνήσεις έλαβαν χώρα στο υπόγειο του Paul Allen, όπου άνοιγε το πικάπ και με έστρεφε σε καλλιτέχνες όπως ο Jimi Hendrix και άλμπουμ όπως το Are You Experienced και, όπως πολλοί άνθρωποι, όταν μεγάλωσα, ανακάλυψα τις χαρές τού να ακούω ένα υπέροχο τραγούδι ενώ μετακινούμουν με το αυτοκίνητο. Αυτές τις μέρες, μου αρέσει να μαθαίνω για νέα τραγούδια και καλλιτέχνες μέσω συστάσεων από τα παιδιά μου, που έχουν υπέροχα αυτιά, και φίλους όπως ο Bono (του οποίου το αυτί δεν είναι και πολύ άθλιο)», γράφει στο σημείωμα που συνοδεύει τις προτάσεις του.

«Αυτή η λίστα αναπαραγωγής του Spotify περιλαμβάνει πολλά από τα αγαπημένα μου τραγούδια νεότερα και παλαιότερα που “έχω κολλήσει” όλα αυτά τα χρόνια. Είτε οργανώνετε ένα μπάρμπεκιου στην αυλή, είτε κάθεστε στην παραλία, είτε απλώς οδηγείτε με ανοιχτά παράθυρα, μπορείτε να το κάνετε και αυτό μέρος του soundtrack του καλοκαιριού σας».

Ακούστε τη λίστα και εδώ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία
Business of Sport |

Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στους «8» του Conference League και με βάση την φετινή τους πορεία από το καλοκαίρι και τα προκριματικά, αυτά είναι τα χρήματα που έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής.

Γιάννης Καλαϊτζάκης (Μασούτης): «Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, εστιάζουμε στις μειωμένες τιμές»
Επιχειρήσεις |

Καλαϊτζάκης (Μασούτης): «Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες, εστιάζουμε στις μειωμένες τιμές»

Στη σημασία που αποδίδει η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη προσπάθεια για καλύτερες τιμές αναφέρεται μιλώντας στον «ΟΤ», ο Marketing Director της εταιρίας