Ο Alpha Bank παρέδωσε μια ολοκληρωμένη Στρατηγική ενημέρωση για την περίοδο 2023-2025, συνοδευόμενη από ένα σύνολο φιλόδοξων νέων στόχων, δίνοντας έμφαση σε νέες μετρήσεις κερδοφορίας και προτεραιότητα στη στρατηγική αξιοποίηση του πλεονάζοντος κεφαλαίου που δημιουργεί. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η Axia Research σε report της για την παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου της τράπεζας 2023-2025 την Τετάρτη σε επενδυτές και αναλυτές.

Η Axia τονίζει ότι ο όμιλος αποκάλυψε μια τριάδα νέων δεικτών κερδοφορίας, θεωρώντας κάθε κεφάλαιο πάνω από τον στόχο διαχείρισης του 13% του δείκτη CET1 ως πλεόνασμα.

Κατόπιν αυτού διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση αγοράς «buy» για τη μετοχή της τράπεζας και τιμή στόχο τα 2 ευρώ, από 1,53 που έκλεισε σήμερα.

Alpha Bank: Οι τρεις προτεραιότητες για την τριετία 2023 – 2025

Η Axia αναφέρεται μεταξύ άλλων και στους ανοδικούς κινδύνους τους οποίους τόνισε ο Οικονομικός Διευθυντής, όπως: χαμηλότερο beta κατάθεσης, υψηλότερα επιτόκια της ΕΚΤ, χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης μετά την επιστροφή της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα και υψηλότερες προμήθειες.

Σύμφωνα με το report η Alpha εισήγαγε μια πληθώρα νέων στόχων του ομίλου, με αξιοσημείωτη εστίαση στα πλεονάζοντα κεφάλαια, με στόχο διαχείρισης >13% αναλογία CET1. Ο όμιλος στοχεύει να αυξήσει το EPS CAGR κατά 20%+, εστιάζοντας σε μια τριάδα στόχων κερδοφορίας: RoCET1 και RoTE (εξαιρουμένου του πλεονάζοντος κεφαλαίου) 16%+ και 12%+ έως το 2025 και RoTE 11%+.

Ο όμιλος στοχεύει να δημιουργήσει σωρευτικά κεφάλαια 2,3 δισ. ευρώ το 23-25, και 0,4 δισ. ευρώ μέσω της χρήσης DTA. Δεδομένου ότι 0,9 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν σε οργανικές πρωτοβουλίες, υπάρχει πλεονάζον κεφάλαιο 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων γ. Μερίσματα 0,3-0,4 δισ. ευρώ σε τρέχοντα δεδουλευμένα κεφάλαια 30 μονάδες βάσης CET1. Αυτό συνεπάγεται άλλα 1-1,1 δισ. ευρώ διαθέσιμα για συγχωνεύσεις και εξαγορές ή επιπλέον διανομές εν αναμονή πρόσθετης ρυθμιστικής έγκρισης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα