Τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις υπέγραψε την Τετάρτη 31 Μαΐου ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ με αφορμή τον ευρωπαϊκό μήνα διαφορετικότητας, συμβάλλοντας όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του στο έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της αποδοχής της διαφορετικότητας και της πολιτικής των ίσων ευκαιριών στον εργασιακό χώρο.

Ελλάκτωρ: Ολοκληρώθηκε η διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων από την ΑΜΚ

«Με την αποδοχή των όρων που υπαγορεύονται από τη Χάρτα, ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενισχύει τη δέσμευσή του σε πρακτικές που διασφαλίζουν το σεβασμό, την αποδοχή, και τη διαφορετικότητα του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, χωρίς διακρίσεις, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην εξασφάλιση ενός δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος με ίσες ευκαιρίες για όλους», αναφέρεται στην ανακοίνση.

Η κ. Αφροδίτη Αβραμέα, διευθύντρια Στρατηγικής και Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου, δήλωσε σχετικά: «Η συμβολή μας στην υλοποίηση και ενίσχυση της πρωτοβουλίας αυτής αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον όμιλο. Για εμάς η αποδοχή, η εξάλειψη των διακρίσεων, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και οι ίσες ευκαιρίες αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες και βασικό πυλώνα της εταιρικής μας φιλοσοφίας. Στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ υιοθετώντας τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη δημιουργούμε δυναμικές ομάδες με διαφορετικές απόψεις και εμπειρίες, που αναδεικνύουν έναν καινοτόμο, συνεχώς εξελισσόμενο και ανταγωνιστικό οργανισμό. Η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας είναι μία ακόμα πράξη δέσμευσης προς την κατεύθυνση αυτή και ευχαριστούμε το ΚΕΑΝ για την συνεργασία και την ευκαιρία να είμαστε συνοδοιπόροι στην προσπάθεια αυτή».

Η Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που υλοποιείται στη χώρα μας από το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση – D & I. για την προώθηση της διαφορετικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την αποτροπή των διακρίσεων στον χώρο των επιχειρήσεων και την εφαρμογή της ισότητας, των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Προωθείται σε κάθε χώρα-μέλος της Ε.Ε. από το 2004, ενώ αρκετές είναι οι χώρες που έχουν ήδη προχωρήσει στην υλοποίηση και τη συνεχή ενίσχυση του ευρωπαϊκού έργου διάδοσης της Χάρτας.

Αναφερόμενος στην υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας από τον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο κ. Σταύρος Μηλιώνης, πρόεδρος του ΚΕΑΝ και ιδρυτής του Diversity Charter Greece τόνισε: «Ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους υποδομών στην Ελλάδα και εκ των κορυφαίων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Ο όμιλος έχει, ήδη, κινητοποιηθεί και αναπτύξει δράση στη δημιουργία πολιτικών υγιούς ένταξης και ενσωμάτωσης στελεχών, τις οποίες σκοπεύει να ενισχύσει και επεκτείνει με ανάλογες δράσεις. Τους καλωσορίζουμε στα μέλη μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green