Οι τελευταίες πινελιές στο deal ΕΨΑ – Καραμούζη

·      Λίγο δρόμο ακόμη, μαθαίνουμε πως έχει μέχρι να οριστικοποιηθεί η συμφωνία της ΕΨΑ με τον fund SMERC του Νίκου Καραμούζη.

·      Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως υπάρχουν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες που μένει να διευκρινισθούν προτού ολοκληρωθεί το deal.

·      Αν και αποφεύγουν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες, αφήνουν να εννοηθεί πως ένα από τα θέματα που μένει ανοιχτό είναι και το ύψος της συμμετοχής του Fund.

·      Εάν δηλαδή θα έχει καταστατική πλειοψηφία ή όχι.

·      Η αίσθηση πάντως που υπάρχει είναι πως δεν θα αργήσουν να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα.

·      Λέτε κάποιοι να βιάστηκαν να προβούν σε ανακοινώσεις;

———————-

Το πάρτι που έρχεται και ποιοι φοβούνται πως θα το χάσουν…

·      Μια απροσδόκητη δυναμική έχει αναπτύξει τελευταία το ελληνικό Χρηματιστήριο.

·      Όπως γράψαμε πρόσφατα τουλάχιστον πέντε μεγάλου βεληνεκούς εταιρείες ετοιμάζονται να περάσουν την πόρτα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

·      Κάποιες μάλιστα, όπως η Lamda Malls φέρονται να επισπεύδουν την εισαγωγή τους.

·      Πως εξηγείται όμως αυτή η θεαματική μεταστροφή; Και μάλιστα μέσα σε λίγους μήνες;

·      «Η ψυχολογία του πλήθους ή αλλιώς fomo (fear of missing out)», σημειώνει έμπειρος περί των χρηματιστηριακών φίλος της στήλης.

·      «Ο φόβος ότι θα μείνουν εκτός του πάρτι που θα ακολουθήσει είναι αυτός που κινητοποιεί τους περισσότερους», όπως μας εξηγεί.

·      Η ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας και η προοπτική ενός ισχυρού κύκλου ανάπτυξης αποτελούν την κινητήριο δύναμη της αλλαγής που παρατηρείται…

———————–

Τα τηλεφωνήματα των τραπεζιτών στους ψαράδες

·      Μουδιασμένος παραμένει ο κόσμος της ιχθυοκαλλιέργειας με τις πρόσφατες πληροφορίες για την Avramar.

·      Την ηγέτιδα δύναμη της αγοράς που ενσωμάτωσε τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου: τον Νηρέα, την Σελόντα και την Ανδρομέδα.

·      Αρκετοί αναρωτιούνται πως έφτασε στο σημείο να ζητά νέα κεφάλαια και αναδιάρθρωση λίγα χρόνια μετά την είσοδο των νέων επενδυτών.

·      Η ανησυχία φούντωσε όταν οι πιστώτριες τράπεζες άρχισαν να τηλεφωνούν στις υπόλοιπες εταιρείες και να ρωτούν εάν έχουν έκθεση στην Avramar.

·      Και εάν ναι σε ποια έκταση…

·      Το μόνο θετικό όπως λένε παράγοντες του κλάδου είναι πως οι τιμές παραγωγού άρχισαν να «τσιμπάνε».

·      Κάτι που θα δώσει «ανάσα» ρευστότητας σε όλες τις εταιρείες.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino