Η Apple εξαγόρασε την Mira, startup εταιρεία με αντικείμενο την επαυξημένη πραγματικότητα και έδρα το Λος Άντζελες. Η Mira κατασκευάζει μάσκες για λογαριασμό άλλων brands αλλά και για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η εξαγορά γνωστοποιήθηκε με ανάρτηση στον ιδιωτικό λογαριασμό του CEO της Mira στο Instagram, ενώ στη συνέχεια υπήρξε επιβεβαίωση και από την πλευρά της Apple.

Apple vs Meta: Η νέα κόντρα στον κόσμο της τεχνολογίας

Η κίνηση ήρθε μόλις μία ημέρα μετά την παρουσίαση εκ μέρους της Apple του Vision Pro, της δικής της μάσκας μικτής πραγματικότητας κόστους 3.499 δολαρίων, την οποία η εταιρεία θέλει να προωθήσει σαν μία πλατφόρμα «spatial computing». Ασαφές παραμένει το ποσό της εξαγοράς της Mira, η οποία μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει χρηματοδότηση ύψους 17 εκατομμυρίων δολαρίων.

Άγνωστο επίσης παραμένει αν η Apple θα συνεχίσει τις στρατιωτικές συμβάσεις της Mira. Οι στρατιωτικές συμβάσεις περιλαμβάνουν μια μικρή συμφωνία με την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία και μια συμφωνία 702.351 δολαρίων με το Ναυτικό. Η πρώτη σύμβαση σχετίζεται με την χρήση συσκευών Prism Pro από πιλότους μαχητικών για την εικονική προβολή πληροφοριών όπως οδηγίες χρήσης εξοπλισμού.

«Η Mira κατασκευάζει τις λύσεις υλικού και λογισμικού επαυξημένης πραγματικότητας με τη μεγαλύτερη δυνατότητα επεκτασιμότητας στην αγορά  – δίνοντας τη δυνατότητα στο εργατικό δυναμικό πρώτης γραμμής να διαθέτει εργαλεία επικοινωνίας και πληροφορίες όταν τις χρειάζονται περισσότερο», αναφέρεται στον ιστότοπο της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Jony Ive, πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Apple, υπήρξε σύμβουλος της startup κάποια στιγμή κατά το παρελθόν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge.

Ένα άλλο σημαντικό συμβόλαιο για την Mira ήταν με τη Nintendo World, η οποία χρησιμοποιεί λύσεις της αμερικανικής startup για εικονικές βόλτες με το Mario Kart στα θεματικά της πάρκα στην Ιαπωνία και στα Universal Studios του Λος Άντζελες. Η μάσκα της Mira εμφανίζει εικονικούς χαρακτήρες και αντικείμενα από το γνωστό βίντεο-παιχνίδι.

Σαν μέρος της εξαγοράς η Apple φέρεται να έχει προσλάβει τουλάχιστον 11 υπαλλήλους της Mira, σύμφωνα με την ανάρτηση του CEO της Μπεν Ταφτ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Mira κατά το παρελθόν, στα πρώτα βήματα των συσκευών εικονικής πραγματικότητας περί το 2017, είχε παρουσιάσει το Prism, μία συσκευή-κέλυφος μέσα στην οποία τοποθετούσες το iPhone και μετατρεπόταν σε υποτυπώδη μάσκα επαυξημένης πραγματικότητας. Το Prism κόστιζε 99 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή