Αμετάβλητο στο 4,8%, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, παράμεινε το ποσοστό ανεργίας του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη τον Απρίλιο του 2023.

Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο τον Απρίλιο του 2023 σε 10 χώρες του ΟΟΣΑ, μειώθηκε σε 14 και αυξήθηκε σε 9.

Μάλιστα, σε οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, κινήθηκε σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά.

ΟΟΣΑ: Στο 2,7% το παγκόσμιο ΑΕΠ το 2023 – Βελτίωση το 2024

Ο αριθμός των ανέργων στον ΟΟΣΑ μειώθηκε στα 33 εκατομμύρια, κοντά στο χαμηλό ρεκόρ που επιτεύχθηκε τον Ιούλιο του 2022.

Ιστορικά χαμηλά για τους νέους

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο διεθνής οργανισμός, τον Απρίλιο του 2023, το ποσοστό ανεργίας των νέων του ΟΟΣΑ (εργαζόμενοι ηλικίας 15-24 ετών) μειώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στο 10,2%, τη χαμηλότερη τιμή του από το 2005.

Ειδικότερα, η ανεργία στους νέους κατέγραψε πτώση σε 17 χώρες του ΟΟΣΑ με τις μεγαλύτερες μειώσεις να παρατηρούνται στη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Πορτογαλία και την Ιταλία. Το ποσοστό ανεργίας τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες ήταν γενικά σταθερό, στο 5,0% και 4,6% αντίστοιχα, όπως και το ποσοστό για τους εργαζόμενους ηλικίας 25 ετών και άνω.

Στην ευρωζώνη

Στη ζώνη του ευρώ, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε ελαφρά, φθάνοντας σε νέο ιστορικό χαμηλό του 6,5% τον Απρίλιο του 2023. Το ποσοστό ανεργίας ήταν σταθερό ή μειώθηκε σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ εκτός από την Αυστρία, την Εσθονία, τη Φινλανδία και την Ελλάδα. Ωστόσο, τα ποσοστά ανεργίας παραμένουν πολύ πάνω από τα χαμηλότερα επίπεδά τους στην Ελλάδα, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο και την Ισπανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή