H εύρεση του τέλειου συγκάτοικου και η νέα ζωή σε κοινόχρηστους χώρους διαβίωσης μπορεί να φαίνεται βουνό σε πολλούς. Ωστόσο, με οδηγό κάποιους βασικούς κανόνες μπορεί όχι μόνο να γίνει εύκολη, αλλά να οδηγήσει και σε μια ωραία εμπειρία και σχέσεις ζωής.

Συγκατοίκηση: Η απάντηση της Gen Z και των millennials στα ακριβά ενοίκια

Η συγκατοίκηση είναι μια συμφωνία κοινής διαβίωσης όπου τα άτομα μοιράζονται ένα ακίνητο, μοιράζοντας το κόστος του ενοικίου και συχνά άλλα έξοδα, όπως πάγια έξοδα, ρεύμα, ίντερνετ, σούπερ μάρκετ και ψώνια. Αυτός ο τύπος διαβίωσης είναι δημοφιλής μεταξύ των φοιτητών, των νέων επαγγελματιών και οποιουδήποτε θέλει να εξοικονομήσει έξοδα διαβίωσης και να απολαύσει τα κοινωνικά οφέλη της κοινής διαβίωσης, όπως αναφέρει η πλατφόρμα MyRommie.

Γιατί συγκατοίκηση;

Οικονομία: Το Flatsharing δίνει τη δυνατότητα να ζήσει κανείς σε καλύτερη περιοχή ή σε πιο ευρύχωρο ακίνητο από αυτό που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μόνος του. Επιπλέον, ο επιμερισμός του κόστους μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρημάτων για άλλα πράγματα.

Κοινότητα: Η συμβίωση με άλλους παρέχει μια αίσθησης κοινότητας. Μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάνετε νέους φίλους, ειδικά αν είστε νέοι στην περιοχή.

Κοινές ευθύνες: Με περισσότερα άτομα στο σπίτι, οι δουλειές του σπιτιού και οι εργασίες συντήρησης μπορούν να μοιραστούν, διευκολύνοντας όλους (άλλος βγάζει τα σκουπίδια, άλλος πλένει τα πιάτα).

Βρίσκοντας τον τέλειο συγκάτοικο

Το κλειδί για μια επιτυχημένη συγκατοίκηση είναι η συμβατότητα. Ψάχνοντας για συγκάτοικο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη παράγοντες όπως ο τρόπος ζωής, η καθαριότητα, οι συνήθειες ύπνου και άλλες προτιμήσεις. Φανταστείτε πόσο αφόρητη θα ήταν η συνύπαρξη με ένα… party animal, εάν εσείς είστε λιγότερο… έξαλλος τύπος ή το αντίστροφο.

Κοινόχρηστοι χώροι

Επικοινωνία: Η σαφής και ανοιχτή επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας σε μια συμφωνία συγκατοίκησης. Καθιερώστε κανόνες από την αρχή και διατηρήστε έναν ανοιχτό καλοπροαίρετο διάλογο για τυχόν ζητήματα που μπορεί να προκύψουν.

Σεβασμός: Ο σεβασμός του προσωπικού χώρου και των αντικειμένων του άλλου είναι απαραίτητος. Να ρωτάτε πάντα πριν χρησιμοποιήσετε τα πράγματα του συγκατοίκου σας και να σέβεστε την ιδιωτικότητά τους.

Υπευθυνότητα: Να είστε υπεύθυνοι για τις δουλειές σας και να διατηρείτε καθαρούς τους κοινόχρηστους χώρους. Η κοινή ζωή απαιτεί λίγο συμβιβασμό και πολλή συνεργασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα