14 μέρες πριν τις εκλογές κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση, η οποία τις τελευταίες μέρες είχε ως επίκεντρο την υγεία (ύστερα από τα τραγικά περιστατικά θανάτων λόγω καθυστέρησης των ασθενοφόρων).

Κάθε κόμμα έχει θέσει και έχει καταστήσει σαφείς τους εκλογικούς του στόχους, και όλα θέλουν να προσελκύσουν περισσότερους ψηφοφόρους, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξαπολύει πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και κομμάτων δεξιά της Δεξιάς, ζητώντας «μια ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, επειδή μόνο μέσα από αυτή μπορούν να υλοποιηθούν μεγάλες αλλαγές», και τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί να πείσει ότι  «κάθε ψήφος στα μικρότερα κόμματα και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, αντικειμενικά είναι ψήφος που ενισχύει και εξυπηρετεί τη ΝΔ».

Την ίδια ώρα, προς «αναζωπύρωση» οδεύει για άλλη μια φορά το «μέτωπο»  της Ροδόπης, ύστερα και από την δριμύτατη επίθεση που εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα το πρωί, κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του στο θέμα.

Το «μέτωπο της Ροδόπης»

H δριμύτατη επίθεση Μητσοτάκη

Η πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε από όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στη γενικότερη εκλογική του κατάρρευση στις 21 Μαΐου, κέρδισε μία και μοναδική περιφέρεια στον καθολικά «γαλάζιο» χάρτη της Ελλάδας, στην Ροδόπη, όπου εξέλεξε έναν μειονοτικό βουλευτή, τον Οζγκιούρ Φερχάτ, συνεχίζεται, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να υποστηρίζει σήμερα ότι Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου «ότι το τουρκικό προξενείο έκανε προεκλογική εκστρατεία υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή» και του είχε περαστεί το μήνυμα «μην τους βάλεις στα ψηφοδέλτια αλλά επέλεξε να κάνει το ακριβώς ανάποδο».Παράλληλα στηλίτευσε τις δηλώσεις Τσίπρα για «ΚΥΠατζίδικες πρακτικές», λέγοντας μάλιστα πως οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι δεν είναι τυχαίο που υπάρχει κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Κομοτηνή.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «δεν θα δεχτώ την εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας από την Τουρκία. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας», προσθέτοντας ότι «θα μιλήσω με τον Ερντογάν για αυτό το θέμα. Θα του πω ότι αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν».

Οργή ΣΥΡΙΖΑ

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Κουμουνδούρου, που κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για «φτηνά προεκλογικά παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, επιστρατεύοντας αυτή τη φορά στην προεκλογική αρένα ακόμη και την ΕΥΠ».

«Δεν μας κάνει εντύπωση. Ήταν ο Πρωθυπουργός που έβαλε την ΕΥΠ να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς του αντιπάλους, δεν θα την έβαζε να του φτιάξει ένα βολικό προεκλογικό αφήγημα; Αυτός ο δρόμος όμως είναι εθνικά επιζήμιος και ολισθηρός.

Όποιος τον επιλέγει αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη. Και μια υπενθύμιση: Η αδελφή του κ. Μητσοτάκη, κα Ντόρα Μπακογιάννη, που σήμερα εκβιάζει ωμά τους μειονοτικούς ότι δεν θα περάσουν καλά αν δεν ψηφίσουν ΝΔ, το 2012 κατήλθε στις εκλογές με δικό της κόμμα. Έλαβε πανελλαδικά 2,56% αλλά στη Ροδόπη 18%. Ήταν άραγε η εκλεκτή του τουρκικού προξενείου; Είχε κάνει κάποια συναλλαγή με τον Ερντογάν; Διέπραξε κάποια προδοσία απέναντι στο έθνος;», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο θέμα αναφέρθηκε μιλώντας στο MEGA και ο Γιώργος Καραμέρος, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «το επικίνδυνο παιχνίδι με τα εθνικά θέματα και δη με την μουσουλμανική μειονότητα στην Ροδόπη, το ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα. Εδώ γίνεται μία προσπάθεια να παρουσιαστεί με διάφορα κυπατζίδικης προέλευσης στοιχεία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι σε τέτοιου είδους σχέδια για τη μουσουλμανική μειονότητα», είπε, ενώ κατηγόρησε τη Ντόρα Μπακογιάννη ότι εκβίασε τη μουσουλμανική μειονότητα με τη φράση: «αν δεν μας στηρίξετε, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα».

Με το βλέμμα δεξιά της Δεξιάς

Στο δρόμο προς την κάλπη τα κόμματα τα «δίνουν όλα» προκειμένου να μη χαθεί ούτε μια ψήφος με φόντο τις δημοσκοπήσεις που «βλέπουν» επτακομματική Βουλή. Κάτι που σημαίνει ότι τα κόμματα που εισήλθαν στη Βουλή μετά τις εκλογές της 21ης Μαίου,  κινδυνεύουν να μειώσουν ποσοστά και να χάσουν έδρες, ενώ στην περίπτωση της ΝΔ διακυβεύεται η «άνετη» αυτοδυναμία.

Υπό αυτό το πρίσμα και σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το βλέμμα σε ΝΙΚΗ, Βελόπουλο και ακροδεξιά κομματίδια, ξεκαθάρισε ότι «δεν μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική» προσθέτοντας «δεν μπορώ να δεχτώ ότι  κομματίδια που εμφανίστηκαν σαν διάττοντες αστέρες μπορούν να καπηλεύονται την πίστη, ενώ πρόσθεσε πως «κάποιοι ψήφισαν μικρότερα κόμματα δεξιά της ΝΔ θεωρώντας ότι είναι πιο πατριωτικά. Είμαστε υπεύθυνοι πατριώτες της πράξη και όχι του γλυκού νερού».

«Ζητώ μια ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, επειδή μόνο μέσα από αυτή μπορούν να υλοποιηθούν μεγάλες αλλαγές» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η φαντασίωση της απλής αναλογικής κάηκε στην κάλπη της 21ης Μαΐου» και γι αυτό «τώρα περνάμε από το βάσανο της δεύτερης κάλπης».

«Ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία, ψηφίζεις κυβέρνηση», είπε ενώ αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως το μόνο που θέλει είναι να έχει τα πρωτεία στην αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε προσθέτοντας πως «όσο πιο ισχυρό είναι το ποσοστό της ΝΔ, τόσο μεγαλύτερη είναι η υποχρέωσή μας να πατάμε στη γη».

Η αντιδεξιά ψήφος

Αντίστοιχα, ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει πως κάθε αντιδεξιά ψήφος που δεν θα έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ψήφος που αντικειμενικά βολεύει και ενισχύει τον Μητσοτάκη.

«Κάθε ψήφος, στα μικρότερα κόμματα και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, αντικειμενικά είναι ψήφος που ενισχύει και εξυπηρετεί τη ΝΔ και την επιθυμία της την επόμενη ημέρα να είναι ανεξέλεγκτη, να μην έχει αντίπαλο. Αυτό είναι το σχέδιο Μητσοτάκη. Ο κατακερματισμός της αντιδεξιάς επιλογής σε μικρότερα κόμματα. Οπουδήποτε άλλου εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για να μη διακινδυνεύσει να χάσει τις εκλογές και για να μην έχει ισχυρό αντίπαλο την επόμενη μέρα. Οι προοδευτικοί πολίτες πρέπει να αντιληφθούν τη σημασία αυτού του διλήμματος», ανέφερε.

Συμπλήρωσε δε ότι «γωνιζόμαστε και θα αγωνιστούμε για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τον συσχετισμό που προέκυψε στις 21 του Μάη, για να νικήσουμε γιατί αυτό επιτάσσει το συμφέρον της κοινωνίας, θα αγωνιστούμε γιατί είναι κρίσιμο την επόμενη μέρα να υπάρχει αντίπαλος που θα κοιτά στα μάτια την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη».

Από την πλευρά του, ο Νϊκος Ανδρουλάκης, εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ, ως «γνήσιο αντίπαλο στη ΝΔ». Οπως αναφέρει: «εχουμε χρέος, όχι μόνο να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ λίγο πιο μεγάλο, όχι μόνο να αυξήσουμε την κοινοβουλευτική μας δύναμη, αλλά να οικοδομήσουμε ξανά το σπίτι του κάθε δημοκράτη και προοδευτικού Έλληνα.
Γι’ αυτό καλώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους της Αριστεράς, της Κεντροαριστεράς, του Κέντρου να έρθουν ξανά και να στηρίξουν αυτή τη νέα προσπάθεια για να υπάρχει γνήσιος αντίπαλος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».
Πηγή: in.gr
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα