Με τους ξένους αναλυτές να μην… ξεχνούν τα ελληνικά assets, το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται και σήμερα ανοδικά, έχοντας τον τραπεζικό κλάδο και πάλι οδηγό στην επιβεβαίωση και των 1.260 μονάδων Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,57% στις 1.268,88 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 15 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά δείχνει να βρίσκει νέα καύσιμα καθημερινά, όχι μόνο στις επιδόσεις της οικονομίας και των εισηγμένων, αλλά και στην στενή παρακολούθηση των ξένων αναλυτών. Σήμερα, ήταν η σειρά της Morgan Stanley, να δηλώσει εκ νέου την “πίστη” της στις ελληνικές τράπεζες, καθώς, όπως αναφέρει, προσφέρουν το ελκυστικότερο και υψηλότερο «risk – reward» μεταξύ των τραπεζών της ζώνης που καλύπτουν, με περιθώρια ανόδου της τάξεως του 40% στο βασικό σενάριο, του 69% στο «bull case» και ένα περιθώριο πτώσης που φτάνει το 48% στο «bear case» κατά μέσο όρο.

Την ίδια ώρα, όπως τονίζει και η Beta Securities, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου τρέχει με μέσες ημερήσιες συναλλαγές άνω των 130 εκατ. ευρώ, σχεδόν διπλάσιες από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο κρατώντας την αδρεναλίνη των εμπλεκομένων ψηλά. Το μεγάλο κέρδος βέβαια είναι η αύξηση του βαθμού αποτελεσματικότητας της αγοράς, η ταχύτερη αφομοίωση νέων και το γρήγορο μάζεμα των διορθώσεων που έχει βάλει σε προβληματισμό όσα χαρτοφυλάκια έχουν μείνει εκτός αγοράς.

Στο ταμπλό

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, Quest, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, Eurobank, Εθνική και Βιοχάλκο ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται και οι ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Λάμδα, ΟΤΕ, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Jumbo και Σαράντης, με την Autohellas να είναι στο -1,40%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών