Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν τη Δευτέρα η Lockheed Martin και η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών GlobalFoundries, με στόχο η βιομηχανία κατασκευαστής πυραυλικών συστημάτων να εξασφαλίσει την εγχώρια προμήθεια ημιαγωγών για την παραγωγή των αμυντικών συστημάτων της.

Η στρατηγική συνεργασία των δύο εταιρειών θα διασφαλίσει την παραγωγή μιας σειράς προηγμένων ημιαγωγών επόμενης γενιάς και θα επιτρέψει την αξιοποίηση της τεχνολογίας της GlobalFoundries για την αύξηση της αντοχής σε θραύση στα μικροηλεκτρονικά συστήματα, καθώς και την βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Οι αμυντικές εταιρείες αντιμετωπίζουν διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα τους, καθώς υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις διεθνώς σε ημιαγωγούς, οι οποίες συνεχίζουν να προκαλούν ζημίες στην παραγωγή.

Lockheed Martin: Συμβόλαιο 7,8 δισ. δολ. με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για F-35

«CHIPS and Science Act»

Η συνεργασία υποστηρίζει άμεσα τον νόμο «CHIPS and Science Act» της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ο οποίος επιδιώκει να επαναφέρει την παραγωγή ημιαγωγών στη χώρα.

Ο νόμος προβλέπει περίπου 52 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρατικές επιδοτήσεις για την παραγωγή ημιαγωγών στις ΗΠΑ και πίστωση φόρου επένδυσης για εργοστάσια παραγωγής που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 24 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Lockheed Martin μαζί με την GlobalFoundries θα επιδιώξουν επίσης να αξιοποιήσουν διάφορες ευκαιρίες εξωτερικής χρηματοδότησης, τεχνολογικής ανάπτυξης και συνεργασίας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής της GlobalFoundries στη Νέα Υόρκη και το Βερμόντ έχουν διαπίστευση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και είναι εξουσιοδοτημένες να παράγουν ασφαλή τσιπ που χρησιμοποιούνται σε ευαίσθητα συστήματα αποστολής.

Οι εταιρείες θα εργαστούν επίσης για την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος chiplet, το οποίο στοιβάζει και συγκολλάει πολλά τσιπ μεταξύ τους για γρήγορη και προσιτή παραγωγή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση