Το Twitter έχει απειληθεί πολλές φορές με κλείσιμο στην Ινδία, τη Νιγηρία και την Τουρκία, αποκάλυψε ο συνιδρυτής της εφαρμογής Τζακ Ντόρσεϊ, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του CEO το 2021 και η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αγοράστηκε από τον δισεκατομμυριούχο Ίλον Μασκ το 2022.

Ο Ντόρσεϊ υπογράμμισε ότι πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης βρέθηκε πολλές φορές στο στόχαστρο συγκεκριμένων κυβερνήσεων και απειλήθηκε με λουκέτο αν δεν συμμορφωνόταν με διάφορες εντολές και περιορισμούς,

«Η Ινδία, για παράδειγμα είναι μια χώρα που μας εγκάλεσε πολλές φορές αναφορικά με τις διαμαρτυρίες των αγροτών, αλλά και σχετικά με συγκεκριμένους δημοσιογράφους που επέκριναν την κυβέρνηση», είπε ο Ντόρσεϊ, σε συνέντευξή του στην ειδησεογραφική εκπομπή YouTube Breaking Points .

Το Twitter γυρνά την πλάτη στον κώδικα κατά της παραπληροφόρησης

Οι Ινδοί αγρότες ολοκλήρωσαν ένα χρόνο διαμαρτυριών στα τέλη του 2021, αφού πέτυχαν κάποιες παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σχετικά με ορισμένους νόμους για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Οι διαδηλώσεις ήταν από τις μεγαλύτερες που αντιμετώπισε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι και το ινδουιστικό εθνικιστικό Κόμμα Bharatiya Janata (BJP).

«Εκδηλώθηκε με τρόπους όπως: «Θα κλείσουμε το Twitter στην Ινδία», που είναι μια πολύ μεγάλη αγορά για εμάς· «θα κάνουμε επιδρομές στα σπίτια των υπαλλήλων σας», όπως έκαναν, «θα κλείσουμε τα γραφεία σας». «Και αυτή είναι η Ινδία, μια δημοκρατική χώρα», πρόσθεσε ο Ντόρσεϊ.

Η ινδική κυβέρνηση έχει προηγουμένως αρνηθεί ότι εμπλέκεται σε διαδικτυακή λογοκρισία και λέει ότι στοχεύει μόνο να περιορίσει την παραπληροφόρηση και τις δημοσιεύσεις που περιορίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια.

Στην Τουρκία

Ο Ντόρσεϊ ανέφερε επίσης παρόμοιες πιέσεις από κυβερνήσεις στην Τουρκία και τη Νιγηρία, οι οποίες είχαν περιορίσει την πλατφόρμα στις χώρες τους σε διαφορετικά επίπεδα.

«Η Τουρκία μοιάζει πολύ (με την Ινδία). Είχαμε τόσες πολλές παρεμβάσεις στην Τουρκία. Πολεμήσαμε την Τουρκία στα δικαστήρια της και συχνά νικούσαμε, αλλά μας συνεχώς μας απειλούσαν ότι θα μας κλείσουν», είπε.

Ο Ντόρσεϊ πρόσθεσε επίσης ότι η κατάσταση στη Νιγηρία ήταν τέτοια που το Twitter δεν μπορούσε καν να έχει υπαλλήλους στη χώρα υπό τον φόβο του τι μπορεί να τους κάνει η κυβέρνηση.

Η Νιγηρία είχε αναστείλει το Twitter το 2021 αφού αφαίρεσε μια ανάρτηση του τότε προέδρου Muhammadu Buhari που απειλούσε να τιμωρήσει τους περιφερειακούς αποσχιστές. Ήρε την απαγόρευση στις αρχές του 2022 αφού το Twitter συμφώνησε να ανοίξει ένα τοπικό γραφείο, μεταξύ άλλων συμφωνιών με τις αρχές.

Ομάδες υπεράσπισης έχουν εκφράσει ανησυχίες για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ινδία, την Τουρκία και τη Νιγηρία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Ψηφιακός μετασχηματισμός: Πρώτοι στα social media, ουραγοί στις τραπεζικές συναλλαγές
Οικονομία |

Η σχέση των Ελλήνων με τις ψηφιακές τεχνολογίες - Τα social media και οι τραπεζικές συναλλαγές

Πώς υιοθετούν οι επιχειρήσεις τις ψηφιακές τεχνολογίες; Πώς χρησιμοποιούν οι πολίτες τις δημόσιες και άλλες υπηρεσίες στο διαδίκτυο; Ποια είναι η συμμετοχή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Google: Αντιμέτωπη με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ – Πώς εξελίσσεται η δίκη 
Τεχνολογία |

H Google μπροστά στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ - Πώς εξελίσσεται η δίκη 

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αποδείξουν πώς ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης είναι μονοπώλιο που καταχράστηκε παράνομα τη δύναμή του για να αυξήσει τα κέρδη του