Παρελθόν αποτελεί το κατάστημα burgers του Salt Bae, κατά κόσμον Nusret Gökçe, στη Νέα Υόρκη.

Οι νέες «περιπέτειες» Νουσρέτ στη Μύκονο, τι ξεπουλάει του Αγίου Πνεύματος και το μπλόκο στον ΟΛΠ

Πρόκειται για τον Τούρκο σεφ που το μακρινό, πια, 2017 έγινε διάσημος παγκοσμίως λόγω του ιδιαίτερου τρόπου με τον οποίο αλάτιζε και έκοβε τις μπριζόλες. Το «σόου» του Salt Bae του χάρισε 52 εκατ. followers στο Instagram, που όμως δεν στάθηκαν αρκετοί για να διατηρήσει, εν έτει 2023, ανοιχτό το κατάστημα της αλυσίδας burgers του στην ανταγωνιστική αγορά της Νέας Υόρκης. Μάλιστα, σύμφωνα με το New York Eater, το Salt Bae Burger είχε κάποτε χαρακτηριστεί ως το χειρότερο εστιατόριο στην αμερικανική μητρόπολη.

Τώρα, όπως σημειώνει ο ίδιος ιστότοπος, μια πινακίδα στην πόρτα υποστηρίζει ότι η επιχείρηση «μετακομίζει σε νέα τοποθεσία», στη διεύθυνση 412 West 15th Street, κοντά στην ένατη λεωφόρο στην περιοχή Meatpacking District.

Απογοήτευση

Το Salt Bae Burger άνοιξε στη διεύθυνση 220 Park Avenue South, κοντά στο Union Square Park, ένα μήνα πριν η πανδημία κλείσει για πρώτη φορά τα εστιατόρια για φαγητό σε εσωτερικούς χώρους. Οι κριτικοί του Eater έγραψαν τότε ότι «είχε όλη τη γοητεία ενός υπόστεγου αεροπλάνου», ενώ το μενού του θύμιζε μια πιο ακριβή και χειρότερης γεύσης εκδοχή της αλυσίδας μπέργκερ Black Tap. Ο κατάλογος περιελάμβανε ένα μπιφτέκι από μοσχάρι wagyu τυλιγμένο σε χρυσό φύλλο, ένα χορτοφαγικό «ladies burger» που ήταν δωρεάν για τις γυναίκες, και «χρυσά» milkshakes που κόστιζαν 99 δολάρια το 2020.

Η αλυσίδα burgers αποτέλεσε τη συνέχεια του Nusr-Et Steakhouse, μιας αλυσίδας εστιατορίων με περισσότερα από 20 καταστήματα παγκοσμίως που ο Τούρκος σεφ έφερε στο Μανχάταν το 2018. Είχε εκπληκτικά καλή υποδοχή, αλλά κατά τους μήνες που προηγήθηκαν του ανοίγματος του Salt Bae Burger, το κλίμα είχε αρχίσει να αλλάζει. Σύμφωνα με το New York Eater, η μητρική εταιρεία του εστιατορίου, η Nusr-Et, είχε πληγεί από πολλαπλές αγωγές με κατηγορίες που κυμαίνονταν από σεξουαλική παρενόχληση μέχρι κλοπή μισθών. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις καταγγελίες το 2020, ο επικεφαλής λειτουργίας της, Al Avci, δήλωσε ότι δεν υπήρχε «κανένα απολύτως πρόβλημα» στα εστιατόρια της εταιρείας.

Το Salt Bae Burger άνοιξε την πρώτη του τοποθεσία στο Ντουμπάι το 2019, ενώ το 2020 ακολούθησε το κατάστημα που έκλεισε τώρα στην Union Square. Μια τοποθεσία στο Λος Άντζελες επρόκειτο να ανοίξει αργότερα το έτος, αλλά το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sierra Nevada Corp: Της ανατέθηκε η σύμβαση για την ανάπτυξη του διαδόχου του αεροσκάφους E-4B
Διεθνή |

Ποια εταιρεία θα κατασκευάσει για 13 δισ. δολάρια το νέο αεροσκάφος της «Ημέρας της Κρίσεως»

Η ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμβαση αφορά στην ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους της «Ημέρας της Κρίσεως» λόγω της ικανότητάς του να επιβιώσει σε πυρηνικό πόλεμο.