Κλείσαμε αισίως την 30 ανοδική εβδομάδα στις 37. Στο εννιάμηνο μάλιστα, είχαμε μόνο 2 "δύσκολες" εβδομάδες εξαιτίας της τραγωδίας στα Τέμπη. Τί άλλο να πούμε για να πείσουμε ότι είμαστε τόσους μήνες ανοδικοί;

Και όλα αυτά τα στατιστικά, όπως και πολλά άλλα ακόμα, τυλίγονται στο ομορφότερο περιτύλιγμα της ποιότητας στο ταμπλό.

Μια ποιότητα που μπορεί εύκολα κάποιος να την δει, αν προσέξει τη διάχυση της ρευστότητα, τους όγκους συναλλαγών, τον τρόπο με τον οποίον υποστηρίζονται οι μακροπρόθεσμες αγοραστικές θέσεις.

Το μακροοικονομικό πλαίσιο βοηθά, το στόρυ της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας έχει πυροδοτήσει τον γνωστό προεξοφλητικό μηχανισμό, ενώ και οι γνώμες των αναλυτών (εντός και εκτός χώρας) συγκλίνουν.

Επιμέρους, πάμπολλα χαρτιά συνεχίζουν να καταγράφουν νέα ιστορικά ή υπερπολυετή υψηλά, εξασφαλίζοντας ότι τα χαρτοφυλάκια των μετόχων είναι κερδισμένα και όχι εγκλωβισμένα σε παλαιότερες και υψηλότερες τιμές κτήσης.

Είδαμε τον απίστευτο ΜΥΤΙΛ να πατάει τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ κεφαλαιοποίηση, στα 31,7 ευρώ. Πριν τρία χρόνια ήταν στα 6……

Είδαμε την “ξεχασμένη” ΜΠΕΛΑ να βλέπει ιστορικό υψηλό με 9 συνεχόμενους ανοδικούς μήνες.

Είδαμε τον όμιλο Viohalco να βγάζει κίνηση, με τη μεν CENER να δίνει ρέστα κινούμενη προς τη μεγάλη -πλέον- κεφαλαιοποίηση, τη δε ΒΙΟ να εκτοξεύεται πάνω από τα 6 ευρώ και σε επίπεδα Νοεμβρίου 2013.

Οι τιμές-στόχοι για τις τράπεζές μας είναι για γέλια, με τα μοντέλα των αναλυτών να δίνουν έως και τριψήφια ποσοστιαία περιθώρια ανόδου, κάτι που δεν φαίνεται απίθανο αναλογιζόμενοι τα περιθώρια κερδοφορίας των καθαρών (;) από δάνεια εταιρειών.

Ας μη μιλήσουμε για τα σχήματα ΜΕΖΖ, και δη τα ΓΚ και ΣΑΝ που έχουν τη δυνατότητα να απομειώσουν την ονομαστική για την πολυπόθητη (και γενναία) επιστροφή κεφαλαίου. Η ΦΒ έχει ήδη δώσει λεφτουδάκια, ε..

Μια διόρθωση είναι απαραίτητη. Κυρίως για την ψυχολογία, όσων τουλάχιστον ψάχνουν να μπουν, οι οποίοι είτε ρευστοποίησαν νωρίς, είτε δεν μπήκαν καθόλου.

Πάντως, το ΧΑ δεν βασίζεται σε αυτά τα κεφάλαια που έμειναν εκτός. Θα μπουν πολύ μεγαλύτερα σύντομα, με μεγαλύτερη ένταση.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Οι επενδυτές αισθάνονται αυτοπεποίθηση, διότι διάβασαν σωστά τα δεδομένα. ΕΚΤ και SSM έδωσαν τον ρυθμό
ο Αντικριστής |

Οι επενδυτές αισθάνονται αυτοπεποίθηση, διότι διάβασαν σωστά τα δεδομένα. ΕΚΤ και SSM έδωσαν τον ρυθμό

Ήρθε η πολυαναμενόμενη απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει επιτόκια, και μάλιστα "αδιαφορώντας" για την αδυναμία της Fed να πράξει ανάλογα στην παρούσα φάση. Οι μετοχικές αγορές συνέχισαν ανοδικά.

To Χρηματιστήριο κράτησε τις στηρίξεις του. Στην πρώτη γραμμή του πυρός τα μερίσματα
ο Αντικριστής |

To Χρηματιστήριο κράτησε τις στηρίξεις του. Στην πρώτη γραμμή του πυρός τα μερίσματα

Μια δεύτερη ανάγνωση στα αποτελέσματα της σημερινής δημοπρασίας Εντόκων Γραμματίων Ελληνικού Δημοσίου (ΕΓΕΔ) επιβεβαιώνει τη σοβαρή προεξόφληση για επικείμενες μειώσεις επιτοκίων της ΕΚΤ.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνέχισε να προσφέρει ευκαιρίες εισόδου. Μέχρι πού μπορεί να πλαγιολισθήσει;
ο Αντικριστής |

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνέχισε να προσφέρει ευκαιρίες εισόδου. Μέχρι πού μπορεί να πλαγιολισθήσει;

Με την πλάτη στον τοίχο βρέθηκε ξαφνικά ο Γενικός Δείκτης, καθώς η εξαρχής απώλεια των 1470 μονάδων στη συνεδρίαση της Τετάρτης υποδεικνύει επενδυτική αδυναμία.