Οι πιέσεις του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για περισσότερους φόρους στους υπερπλούσιους Αμερικανούς θα πλήξει μόνο τις ομάδες χαμηλού προς μεσαίου εισοδήματος, υποστήριξε ο Ίλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και επικεφαλής της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Inc.

«Συμφωνώ ότι θα πρέπει να καταστήσουμε παράνομα τα περίτεχνα προγράμματα φοροαποφυγής, αλλά αν ενεργήσουμε σύμφωνα με αυτό, κάτι τέτοιο θα αναστατώσει πολλούς δωρητές, επομένως θα δούμε λόγια, αλλά όχι δράση», ανέφερε σε ένα μήνυμά του στο Twitter. «Αυτοί που στην πραγματικότητα θα αναγκαστούν να σηκώσουν το βάρος των υπερβολικών κρατικών δαπανών είναι μισθωτοί χαμηλότερου έως μεσαίου εισοδήματος, καθώς δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον φόρο των μισθών».

Το tweet του Μασκ ήρθε ως απάντηση σε ένα από τον Μπάιντεν που έλεγε «Είναι καιρός οι υπερπλούσιοι να αρχίσουν να πληρώνουν το μερίδιό τους».

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του συγκέντρωσης στη Φιλαδέλφεια το Σάββατο, ο Μπάιντεν ζήτησε από τους συνδικαλιστές να υποστηρίξουν την προσπάθεια επανεκλογής του και πρότεινε νέους φόρους για τους πλούσιους και τις εταιρείες.

Ενώ ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί σε περίπου 1.000, πληρώνουν περίπου το 8% των κερδών τους σε φόρους, υπογράμμισε.

«Πληρώνουν με χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή από τους δασκάλους, από τους πυροσβέστες, πιθανώς από οποιονδήποτε σε αυτή την αίθουσα. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν έναν ελάχιστο φόρο. Δεν με πειράζει να είναι δισεκατομμυριούχοι. Απλώς πλήρωσε το δίκαιο μερίδιό σου, φίλε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή