Τελικά θα αποδοθεί δικαιοσύνη στο σκάνδαλο της Folli Follie; Θα τιμωρηθούν οι ένοχοι; Ή θα την βγάλουν… λάδι;

Πρόκειται για ερωτήματα που απασχολούν την αγορά και όχι μόνο, μετά τη νέα αναβολή που πήρε για τις 14 Σεπτεμβρίου η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης.

Ανεξάρτητα από τους λόγους για την διακοπή, η καθυστέρηση που υπάρχει εκτός του ότι δοκιμάζει την υπομονή και τις αντοχές όσων επλήγησαν προκαλεί και την κοινή γνώμη.

Και αυτό γιατί έρχεται μετά την αποφυλάκιση των βασικών μετόχων της εταιρείας, του Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου λίγο πριν συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Και αυτό παρά το βαρύτατο κατηγορητήριο που τους αποδίδει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην υπόθεση.

Με κακουργήματα όπως η σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, η χειραγώγησης της αγοράς και το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος».

Θυμίζουμε για όσους λησμονούν ότι οι πρώτες αποκαλύψεις έγιναν τον Μάιο του 2018! Δηλαδή πριν από πέντε και πλέον χρόνια!

Τότε που το fund της QCM με μια έκθεση κόλαφο του Γκάμπριελ Γκρέκο ξεσκέπασε την «μεγάλη απάτη». Με αποκαλύψεις για τη δράση όσων ενεπλάκησαν που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο.

Και παράλληλα, αμαύρωσαν τη φήμη της Ελλάδας διεθνώς, αφήνοντας ένα στίγμα που ακολουθεί την ελληνική επιχειρηματικότητα μέχρι και σήμερα.

Και αυτό γιατί η ελληνική εταιρεία κατάφερε να αποκτήσει διεθνές αποτύπωμα… (αν και πολύ μικρότερο από αυτό που ισχυρίζονταν πως είχε).

Είναι προφανές ότι υποθέσεις τόσο μεγάλης σημασίας δεν πρέπει να… κακοφορμίζουν.

Είναι κρίσιμο να εκδικάζονται ταχύτατα και να αποδίδονται οι ευθύνες σε εύλογο χρόνο. Έτσι ικανοποιείται και «το περί κοινού δικαίου αίσθημα».

Και ο νοών νοείτω…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion