Σε διευκρινίσεις για τη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος επιδότησης της δόσης των ευάλωτων δανειοληπτών (Γέφυρα ΙΙΙ) προχώρησε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Όπως αναφέρει η Ένωση, η σχετική διαδικασία έχει ως εξής:

Σταϊκούρας: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για το πρόγραμμα επιδότησης των στεγαστικών δανείων

  • Οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες θα πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να ζητήσουν την έκδοση βεβαίωσης «οικονομικά ασθενέστερου οφειλέτη», επιλέγοντας ως αιτία έκδοσης το πρόγραμμα επιδότησης δόσης λόγω αύξησης των επιτοκίων.
  • Ακολούθως, και μετά την έκδοση της παραπάνω βεβαίωσης, οι οφειλέτες εισέρχονται στην πλατφόρμα του Γέφυρα 3 για την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα.

Τυχόν ερωτήματα των δικαιούχων για το πρόγραμμα υποβάλλονται μέσω e-mail, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@gefyra3.gr. Ερωτήματα των δανειοληπτών,  που αφορούν στους Χρηματοδοτικούς Φορείς (Τράπεζες, ή Εταιρείες διαχείρισης), θα πρέπει να απευθύνονται στην Τράπεζα συνεργασίας των δικαιούχων.

Η πλατφόρμα

Υπενθυμίζεται ότι σε λειτουργία έχει τεθεί η ψηφιακή πλατφόρμα για την έκδοση βεβαίωσης οικονομικά ασθενέστερου οφειλέτη με διευρυμένα κατά 30% τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ένταξή του στο πρόγραμμα επιδότησης της δόσης στεγαστικών δανείων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στο πρόγραμμα παρατείνεται κατά τρεις μήνες, έως τις 31 Ιουλίου 2023.

Για τη διεύρυνση της περιμέτρου των δικαιούχων του προγράμματος θα κατατεθεί άμεσα σχετική νομοθετική διάταξη και θα ακολουθήσει Υπουργική Απόφαση με την οποία τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται έως τα 27.300 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού, από 21.000 ευρώ που ισχύει σήμερα, ενώ τα περιουσιακά κριτήρια αυξάνονται έως τα 234.000 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού, από 180.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις