Σε υπογραφή της συμφρωνίας για ένα εργοστάσιο ημιαγωγών, προχωρούν τη Δευτέρα η γερμανική κυβέρνηση και ο αμερικανικός κολοσσός Intel. Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel Πατ Γκέλσινγκερ θα είναι παρόντες στην υπογραφή στο Βερολίνο, ανέφερε η καγκελαρία σε δήλωσή της. 

Intel: Επένδυση – μαμούθ 4,6 δισ. δολ. για εργοστάσιο ημιαγωγών στην Πολωνία

Η Handelsblatt ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η αμερικανική εταιρεία θα λάβει 9,9 δισεκατομμύρια ευρώ (10,84 δισεκατομμύρια δολάρια), τρία δισ. περισσότερα από το ποσό που είχε υποσχεθεί προηγουμένως και έφτανε τα 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση Σολτς επενδύει δισεκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις για να προσελκύσει εταιρείες τεχνολογίας στη Γερμανία, εν μέσω μιας περιόδου  αυξανόμενου συναγερμού για την ευθραυστότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας και την εξάρτηση από τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν.

Συμφωνία -μαμούθ

Η Intel είχε αρχικά υπολογίσει ότι το έργο στη Γερμανία θα κόστιζε 17 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά τώρα αναμένει να δαπανήσει 30 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση. Όπως τα περισσότερα έργα που θα λάβουν κρατική χρηματοδότηση μέσω του νόμου για τα τσιπ της ΕΕ, η Intel περίμενε περίπου το 40% του έργου της να επιδοτηθεί.

Η Intel

Υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Γκέλσινγκερ, η Intel έχει ξεκινήσει μια τεράστια ανάπτυξη με στόχο να ανακτήσει την ηγετική της θέση στον κλάδο και να διαφοροποιήσει τους κόμβους κατασκευής για κρίσιμα εξαρτήματα, τα οποία επί του παρόντος είναι συγκεντρωμένα στην ανατολική Ασία. Το Μαγδεμβούργο βρέθηκε στο επίκεντρο αυτών των σχεδίων. Από τότε, οι τιμές της ενέργειας έχουν γίνει εξαιρετικά ασταθείς και ο πληθωρισμός έχει εκτοξεύσει το κόστος κατασκευής και υλικών στα ύψη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές