Σε αρνητικά εδάφη, αλλά με πολύ χαμηλό τζίρο, κινείται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με την αγορά να κάνει το δικό της rotation στις διορθώσεις τίτλων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,16% στις 1.266,66 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 9 εκατ. ευρώ.

Όπως υπήρξε ένα υποδειγματικό rotation στους ανοδικούς τίτλους το προηγούμενο διάστημα, έτσι η τάση από την περασμένη εβδομάδα έχει αντιστραφεί και ένας ένας τίτλος παίρνει τη θέση του στη γραμμή της διόρθωσης. Και σε αυτό το περιβάλλον, η αγορά επιχειρεί να αποφορτίσει τους ήδη τεταμένους ταλαντωτές σε υπεραγορασμένα επίπεδα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για συνέχιση της ανοδικής πορείας.

Στο ταμπλό

Τεχνικά, η αγορά έχει περιθώρια να κινηθεί ασφαλώς μέχρι τις 1.250 μονάδες σε πρώτο χρόνο, ή στις 1.200 μονάδες σε δεύτερο, χωρίς να χάσει τη δυναμική της. Τουναντίον μάλιστα καθώς θα μπορέσει να ενισχύσει τις δυνάμεις της για τον επόμενο στόχο, που ασφαλώς είναι οι 1.300 μονάδες. Οι ενδείξεις πάντως της διόρθωσης βρίσκονται στην αγορά, από την περασμένη εβδομάδα, όταν και τρεις ημέρες από τις πέντε η αγορά έδειχνε σημάδια κόπωσης.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Quest και Πειραιώς δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΕΛΧΑ, Λάμδα, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Alpha Bank, Cenergy, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Eurobank, Motor Oil, ΟΠΑΠ και Εθνική. Θετικά από την άλλη κινούνται οι Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, Jumbo, Autohellas, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών