Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές διεθνώς να προσπαθούν να διαγνώσουν τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών σε ένα περιβάλλον υψηλού ακόμη πληθωρισμού και χαμηλής ανάπτυξης.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,19%, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο κατά 0,53%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,46% και ο Kosdaq κέρδισε 0,17%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε απώλειες 1,59%.

Οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα, καθώς και στην Ταϊβάν είναι κλειστές λόγω αργίας σήμερα.

Σε επίπεδο τίτλων η Nintendo σημείωσε άνοδο άνω του 2%, σημειώνοντας νέο υψηλό 52 εβδομάδων, μετά την εκδήλωση Nintendo Direct την Τετάρτη, η οποία αποκάλυψε ένα ευρύ φάσμα επερχόμενων τίτλων. Η εταιρεία ανακοίνωσε νέες προσθήκες σε blockbuster franchises όπως το Super Mario και το Pokemon, καθώς και παιχνίδια τρίτων στο σύμπαν του Batman και του Persona.

Μερική στήριξη από Ιαπωνία

Πάντως, μερική στήριξη παρείχε και στις αγορές η είδηση ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ιαπωνίας δήλωσε ότι αρκετά από τα μέλη του εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η τρέχουσα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής θα πρέπει να διατηρηθεί προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της σταθερότητας των τιμών με “βιώσιμο και σταθερό τρόπο”, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας.

Η BoJ σημείωσε περαιτέρω ότι οι προηγούμενες αυξήσεις των τιμών των εμπορευμάτων και των πρώτων υλών μετακυλίονται επί του παρόντος στις τιμές καταναλωτή, αναγνωρίζοντας ότι ένας αυξανόμενος αριθμός παραγόντων συνέβαλε στο να αυξήσουν οι επιχειρήσεις εξαρχής τις τιμές πώλησής τους.

Αρκετά μέλη σημείωσαν επίσης ότι για να αυξηθεί και πάλι ο πληθωρισμός για τους καταναλωτές προς τον στόχο του 2% της τράπεζας, είναι απαραίτητο να βελτιωθούν “οι μισθολογικές εξελίξεις, οι προσδοκίες ανάπτυξης των επιχειρήσεων και οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό” και να αυξηθούν οι επίμονες τιμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές