Σε ενημέρωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) φέρεται να προχώρησε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας για τη σύλληψη του συζύγου της στην Ελλάδα.

ΔΕΣΦΑ: Συνελήφθη ο σύζυγος της CEO στην Αθήνα – Κατηγορείται για απάτη εκατομμυρίων

Όπως αναφέρουν πηγές του ΟΤ, η κυρία Μαρία Ρίτα Γκάλι πριν γίνει γνωστή στα ΜΜΕ η σύλληψη του κ. Φραντέσκο Ακερμπί ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για την εξέλιξη, υποστηρίζοντας πως η ίδια δεν έχει καμία ανάμειξη με τις δικαστικές υποθέσεις και την καταδικαστική απόφαση που εκκρεμεί σε βάρος του συζύγου της.

Πηγές του ΟΤ, σημειώνουν επίσης πως σε βάρος της κ. Μαρία Ρίτα Γκάλι δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική διώξη, οπότε και δεν τίθεται θέμα παραίτησης ή απομάκρυνσης της από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΕΣΦΑ. Με δεδομένο, λένε στον ΟΤ νομικοί κύκλοι, ότι το θέμα χειρίζεται η ιταλική Δικαιοσύνη αφού στη συγκεκριμένη χώρα εκτυλίχθηκε η παράνομη δράση του συζύγου της, εκείνη έχει και την ευθύνη διερεύνησης της υπόθεσης και της περαιτέρω έρευνας.

Σημειώνεται ότι με βάση το καταστατικό της εταιρείας τα πρόσωπα που στελεχώνουν το Δ.Σ. δεν πρέπει να έχουν καμία νομική εκκρεμότητα σε βάρος του και καμία καταδικαστική απόφαση σε βάρος τους.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΤ ζήτησε επίσημα από το ΔΕΣΦΑ ενημέρωση και συγκεκριμένα από αρμόδια στελέχη για την επικοινωνία λαμβάνοντας ως απάντηση πως «δεν υπάρχει κάτι που να πρέπει να σχολιάσει ο ΔΕΣΦΑ. Η κυρία Γκάλι ασκεί κανονικά τα καθήκοντα της».

H θητεία

Η κυρία Γκάλι έχει αναλάβει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου στον ΔΕΣΦΑ από τον Φεβρουάριο του 2021.

Το πρόσωπο για τη συγκεκριμένη θέση τοποθετεί η κοινοπραξία SENFLUGA, η οποία κι ελέγχει από το 2018 το 66% του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή. Απαρτίζεται από τις εταιρείες SNAM (Ιταλία), Enagas (Ισπανία), Fluxys (Βέλγιο) και Damco (όμιλος Κοπελούζου). Το 34% ελέγχεται από το ελληνικό δημόσιο.

Η κυρία Γκάλι προέρχεται από την SNAM.  Εργάστηκε για πρώτη φορά στην Eni το 1997 ως πτυχιούχος πυρηνικής μηχανικής από το Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Στην Eni εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στο Τμήμα Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, συμμετέχοντας σε διεθνή έργα και σε πρωτοβουλίες συγχωνεύσεων και εξαγορών. Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eni, συμμετείχε στον έλεγχο επιχειρήσεων στο εξωτερικό (Galp, Distrigas, eni Gas&Power Trading BV, eni Gas&Power France, GVS GmbH κτλ).

Από το 2006 διετέλεσε υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και από τον Ιανουάριο του 2010 του Τμήματος Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου.

Τον Οκτώβριο του 2016, εντάχθηκε στη Snam ως Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Διεθνούς Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις