«Η νίκη που εξασφάλισε ο 55χρονος Κυριάκος Μητσοτάκης, επί του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα είναι κάτι σπάνιο στην ελληνική πολιτική σκηνή, καθώς λίγα κόμματα αυξάνουν το μερίδιό τους μετά από μια πρώτη θητεία», γράφει το BBC, προσθέτοντας ότι στον ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας πιστώνεται η επιτυχής επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στη σταθερότητα και την ανάπτυξη μετά από μια σοβαρή κρίση χρέους και τρία διεθνή προγράμματα διάσωσης.

Αν και πολλοί Έλληνες παλεύουν με την κρίση του κόστους ζωής, συνεχίζει το δημοσίευμα, οι ψηφοφόροι επέλεξαν να μείνουν στο κόμμα που υπόσχεται χαμηλότερους φόρους και βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Ο συντηρητικός ηγέτης έχει αποκτήσει τη φήμη ενός αλώβητου ηγέτη (Teflon-coated leader), επιβιώνοντας από μια σειρά καταστροφικών κρίσεων τον περασμένο χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της σιδηροδρομικής τραγωδίας και ενός σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών που κατέστρεψε τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών και τον ανιψιό του, ο οποίος εργαζόταν ως ο επικεφαλής του προσωπικού γραφείου του πρωθυπουργού».

To «big story» των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με το BBC, μία από τις μεγάλες ιστορίες των εκλογών ήταν η επιτυχία του νεοσύστατου ακροδεξιού κόμματος των Σπαρτιατών, το οποίο κατάφερε να περάσει το όριο του 3% για να μπει στο κοινοβούλιο.

Οι Σπαρτιάτες αναδείχθηκαν ως πολιτική δύναμη μόνο αυτόν τον μήνα όταν το ελληνικό Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε ένα άλλο ακροδεξιό κόμμα, τους Έλληνες, «και ο φυλακισμένος ιδρυτής του, Ηλίας Κασιδιάρης, τους στήριξε».

Το BBC υπογραμμίζει ότι ο Κασιδιάρης είχε διατελέσει εκπρόσωπος του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, το οποίο είχε απαγορευτεί ως εγκληματική οργάνωση και οι ηγέτες του καταδικάστηκαν σε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν