Μπορεί η διόρθωση στο ελληνικό χρηματιστήριο να αναμενόταν από την συντριπτική πλειονότητα των εγχωρίων επενδυτών, όμως η σημερινή βουτιά έχει εκπλήξει δυσάρεστα πολλούς παροικούντες της Λ. Αθηνών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,55% στις 1.236,32 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 70 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η διόρθωση της αγοράς, η οποία ακολουθούσε σταθερή ανοδική πορεία μετά τις εκλογές της 21ης Μαϊου, ήταν αναμενόμενη, ωστόσο, πολλοί πωλητές επιλέγουν να ρευστοποιήσουν μέρος των θέσεων τους σήμερα, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για την πορεία της αγοράς. Ήταν κάτι που έχει θιχτεί άλλωστε και τις προηγούμενες ημέρες, καθώς ήδη ο γενικός δείκτης είδε υπεραποδόσεις (υψηλά 9ετίας στον Γενικό) και μάλιστα επι μέρους πολλές μετοχές έκαναν αδιανόητες πορείες.

Παρόλα αυτά, προς ώρας το outlook της εγχώριας αγοράς δεν έχει αλλάξει. Η επενδυτική προτίμηση έχει επιβεβαιωθεί πολλάκις, καθώς και μόνο στην ιδέα ότι θα μπούμε μετά από 13 έτη στα μεγάλα σαλόνια της επενδυτικής βαθμίδας, το Χρηματιστήριο είδε υπεραποδόσεις. Μια διόρθωση δεν θα αλλάξει αυτήν την προοπτική, καθώς όπως επισημαίνει και η Alpha Bank, θα υπάρξει profit taking, αλλά η αγορά θα διατηρήσει την ανοδική της τάση σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρές απώλειες άνω του 4% σημειώνουν οι Motor Oil, Alpha Bank, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Aegean και Ελλάκτωρ, ενώ σημαντική είναι και η πτώση σε ΔΕΗ, Eurobank, Βιοχάλκο, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Λάμδα, Jumbo και Autohellas. Σε αρνητικά εδάφη είναι και οι ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Quest, Μυτιληναίος, Cenergy, Coca Cola, ΟΤΕ και Τιτάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών