ΟΠΕΚ: Θα συνεχιστεί η αύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο – Τι προβλέπει

Το πετρέλαιο είναι αναντικατάστατο για το άμεσο μέλλον, δηλώνει ο γ.γ. του καρτέλ των πετρελαιοπαραγωγών

ΟΠΕΚ: Θα συνεχιστεί η αύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο – Τι προβλέπει

Στα 110 εκατομμύρια την ημέρα ήτοι αυξημένη κατά 23% εκτιμά ο ΟΠΕΚ ότι θα είναι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου σε περίπου 20 χρόνια, το 2045.

«Το πετρέλαιο είναι αναντικατάστατο για το άμεσο μέλλον», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του καρτέλ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών Χάιθαμ Αλ Γκάις, μιλώντας στην εναρκτήρια διάσκεψη Energy Asia που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ.

ΟΠΕΚ: Αμετάβλητη η πρόβλεψη για την ζήτηση πετρελαίου- «Καμπανάκι» για την παγκόσμια οικονομία

«Στις προοπτικές μας, βλέπουμε την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου να αυξάνεται στα 110 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα έως το 2045. Βλέπουμε την παγκόσμια ζήτηση ενέργειας να αυξάνεται κατά 23% έως το 2045», είπε, προσθέτοντας ότι το πετρέλαιο θα εξακολουθεί να αποτελεί περίπου το 29% του ενεργειακού μείγματος μέχρι τότε.

Η πρόβλεψη έρχεται σε αντίθεση με την αντίστοιχη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) για μείωση της ετήσιας αύξησης της ζήτησης από 2,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2023 σε 400.000 βαρέλια την ημέρα το 2028.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο ΙΕΑ προέβλεψε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 6% από το 2022 στα 105,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2028 λόγω των πετροχημικών και της ζήτησης από τις αεροπορικές εταιρείες.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ πρόσθεσε ότι η υποεπένδυση  στη βιομηχανία πετρελαίου θα θέσει υπό αμφισβήτηση τη βιωσιμότητα των σημερινών ενεργειακών συστημάτων και θα οδηγήσει σε ένα «ενεργειακό χάος».

Στο μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν νωρίς σήμερα Δευτέρα, με τους επενδυτές να αξιολογούν θετικά τον τερματισμό της εξέγερσης της Wagner στη Ρωσία που «ταρακούνησε» ολόκληρο τον πλανήτη το προηγούμενο σαββατοκύριακο.

Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημείωσε άνοδο κατά περίπου 1,%, φτάνοντας στα 74,58 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 0,91% για να διαμορφωθεί στα 69,78 δολάρια το βαρέλι.

OT Originals

Περισσότερα από Πετρέλαιο

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο