Ο Καναδάς είναι αντιμέτωπος με μία από τις χειρότερες καταστροφές του, καθώς πυρκαγιές μαίνονται στη χώρα και περίπου 3,5 εκατ. στρέμματα έχουν γίνει στάχτη.

Η καταστροφή είναι τόσο μεγάλη που ο καπνός έχει διανύσει πάνω από 2.000 μίλια, και εκτείνεται πέρα ​​από τον Ατλαντικό Ωκεανό, καλύπτοντας τους ουρανούς πάνω από περιοχές της δυτικής Ευρώπης.

Ωστόσο, σε αντίθεση με αυτό που συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο καπνός στις ευρωπαϊκές χώρες παραμένει ψηλά στην ατμόσφαιρα και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι επηρεάζει την ποιότητα του αέρα. Όπως φαίνεται στον χάρτη του airnow.gov, οι χώρες που πλήττονται είναι η Πορτογαλία, η Ισπανία, και μέρος της Γαλλίας, ενώ τις προηγούμενες ημέρες επλήγησαν οι σκανδιναβικές χώρες και μέρη της Βρετανίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι καπνοί από τις πυρκαγιές προκαλούν αποπνικτική ατμόσφαιρα στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

Προειδοποιήσεις στη Νέα Υόρκη

Μάλιστα προ περίπου δύο εβδομάδων στη Νέα Υόρκη, το άγαλμα της Ελευθερίας και οι ουρανοξύστες του Μανχάταν είχαν καλυφθεί από πορτοκαλί καταχνιά, ενώ μάσκες -απομεινάρια της πανδημίας του κορωνοϊού- ξανάκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους.

Η ορατότητα έχει μειωθεί τόσο που η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) επιβράδυνε την αεροπορική κίνηση κι έφθασε στο σημείο να καθηλώσει πτήσεις στο έδαφος.

Οι αμερικανικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες να «πάρουν προφυλάξεις» με δεδομένη την ραγδαία επιδείνωση της ποιότητας του αέρα.

Οι φωτιές στο Καναδά «πνίγουν» τη Νέα Υόρκη [εικόνες]

Τα έκτακτα προειδοποιητικά δελτία για την ποιότητα του αέρα εξαιτίας των πυρκαγιών στον Καναδά αφορούσαν πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς.

Οι προειδοποιήσεις απευθύνονται στους κατοίκους του μεγαλύτερου μέρους των βορειοανατολικών ΗΠΑ, από το Σικάγο στον βορρά μέχρι την Ατλάντα στον νότο.

Τι συμβαίνει στην Ευρώπη

Σύμφωνα με το Met Office του Ηνωμένου Βασιλείου, οι Ευρωπαίοι μπορούν να δουν τον αντίκτυπο των πυρκαγιών τις ώρες που τα χρώματα στον ουρανό είναι έντονα, δηλαδή κατά την ανατολή και τη δύση του ηλίου,

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».