Οι κορυφαίοι οικονομικοί σύμβουλοι του προέδρου Τζο Μπάιντεν πιστεύουν ότι οι χειρότερες επιπτώσεις του πληθωρισμού είναι παρελθόν. Εμφανίζονται ολοένα και πιο σίγουροι ότι η οικονομία οδεύει προς μια ήπια προσγείωση, αποτρέποντας μια ύφεση. Και ένας αυξανόμενος αριθμός οικονομολόγων αρχίζει να συμφωνεί. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι πεπεισμένοι ότι η οικονομία είναι σε κακή κατάσταση και κατηγορούν τον πρόεδρο, και τα… Bidenomics.

Σε μια προσπάθεια να αλλάξει την αρνητική αντίληψη που έχουν οι Αμερικανοί για την οικονομία, ο αμερικανός πρόεδροςεκφώνησε την Τετάρτη στο Σικάγο, μία ομιλία περιγράφοντας το οικονομικό του όραμα.

«Ανέβηκα στην εξουσία αποφασισμένος να αλλάξω την οικονομική κατεύθυνση αυτής της χώρας, να ξεφύγουμε από την οικονομική κρίση», δήλωσε ο Μπάιντεν στο Old Main Post Office του Σικάγο.

Αν και τόνισε ότι ο όρος Bidenomics δεν είναι δικός του, πιστώνοντάς τον στα μέσα ενημέρωσης τώρα τον συμμερίζεται: «Πραγματικά δεν το έκανα. Τώρα το διεκδικώ».

Υποσχέσεις

Σε όλη την ομιλία του, ο Μπάιντεν έβαλε στο στόχαστρο τον προκάτοχό του επειδή απέτυχε να εκπληρώσει αυτό που είχε υποσχεθεί, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της υποδομής του έθνους.

Και υποσχέθηκε να συνεχίσει να πιέζει για αυξήσεις φόρων στους πλούσιους και να διευρύνει την πρόσβαση στη φροντίδα των παιδιών και στην εκπαίδευση.

Αυτά τα θέματα βρίσκουν αντίθετους πολλούς Ρεπουμπλικάνους, αλλά ο Μπάιντεν είπε ότι η ατζέντα του θα μπορούσε να ενώσει τους Αμερικανούς.

«Πιστεύω ότι θα βοηθήσουμε στη μείωση του διχασμού σε αυτή τη χώρα φέρνοντάς μας ξανά κοντά», είπε. «Κάνει τρομερά δύσκολο να δημαγωγείς κάτι όταν λειτουργεί».

«Αυτό το όραμα είναι μια θεμελιώδης ρήξη με μια οικονομική θεωρία που έχει αποτύχει τη μεσαία τάξη της Αμερικής εδώ και δεκαετίες», είπε ο Μπάιντεν.

Και πρόσθεσε: «Δεν είμαι εδώ για να κηρύξω τη νίκη στην οικονομία. Είμαι εδώ για να πω ότι έχουμε ένα σχέδιο που αλλάζει τα πράγματα απίστευτα γρήγορα. Έχουμε περισσότερη δουλειά να κάνουμε».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή