Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης σε δασική περιοχή έκταση στην περιοχή Κυμισάλα Ρόδου. Μάλιστα ήδη στη «μάχη» με τις φλόγες έχουν ριχτεί τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις προκειμένου να αποτραπεί η επέκταση της σε πευκοδάσος της περιοχής, το οποίο μέχρι σήμερα έχει γλιτώσει από την πύρινη λαίλαπα.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, η πυρκαγιά ξεκίνησε στα Σιάννα κοντά στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής και επεκτείνεται προς το δάσος της Κυμισάλας.

Στην περιοχή επιχειρούν τρία εναέρια μέσα πυρόσβεσης και με επίγειες δυνάμεις, ενώ συμμετέχουν και εθελοντικές ομάδες, δυνάμεις της πολιτικής προστασίας του δήμου και της περιφέρειας με σκοπό να οριοθετηθεί το συντομότερο δυνατό η φωτιά και να αποτραπεί η καταστροφή του πευκοδάσους.

Πηγή: dimokratiki.gr

«Προσπαθούμε να την αντιμετωπίσουμε»

«Η φωτιά είναι ανάμεσα στην περιοχή Βασιλικός και στην Κυμισάλα. Προσπαθούμε να την αντιμετωπίσουμε στην κορυφογραμμή για να μη φτάσει μέχρι κάτω στα αμπέλια και επεκταθεί περαιτέρω. Βοηθούν σημαντικά τα εναέρια μέσα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Νεκτάριος Φλοσκάκης ο οποίος βρίσκεται στον τόπο του συμβάντος.

Σύμφωνα το rodiaki.gr φωτιά φαίνεται να κατευθύνεται προς την περιοχή της Κυμισάλας, σε περιοχή όπου υπάρχει αντιπυρική ζώνη, γεγονός ιδιαίτερα αισιόδοξο.

Στο σημείο μεταβαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου αλλά και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου κ. Νικήτας Βενιός.


Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Ευστρατίου τα εναέρια μέσα θα ενισχυθούν με δύο ελικόπτερα ένα από τη Σάμο και ένα από την Κρήτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν