Μπορεί το Παρίσι και η Ρώμη να θεωρούνται δύο από τις πιο σημαντικές γαστρονομικές πρωτεύουσες του κόσμου, ωστόσο ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα έχει διαφορετική άποψη και δεν διστάζει να την εκφράσει.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος άσκησε έντονη κριτική για την ποιότητα και το μέγεθος των μερίδων που του σέρβιραν στις πρόσφατες επισκέψεις του στη γαλλική και την ιταλική πρωτεύουσα.

«Έφαγα μεσημεριανό με τον Μακρόν και με τον Πρόεδρο Ματαρέλα. Δύο γεύματα στο παλάτι, τα οποία δεν ήταν και τόσο υπέροχα», είπε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος σε συνέντευξή του στο κανάλι του στο YouTube.

Ο 77χρονος αριστερός ηγέτης είπε ότι δεν απολαμβάνει φαγητό στα επίσημα κρατικά δείπνα επειδή «όλα είναι μικροσκοπικά και περιορισμένα», σύμφωνα με το βραζιλιάνικο πρακτορείο O Globo.

Μικρές μερίδες

«Δεν υπάρχει ένας μεγάλος δίσκος για να διαλέξει κανείς και να πάρει αυτό που επιθυμεί. Είναι τόσο λίγο αυτό που μπορείς να φας», είπε  ο Λούλα. «Ειλικρινά δεν μπορώ να το συνηθίσω. Χρειάζομαι ποσότητα. Μπορεί να είναι λαιμαργία από την πλευρά μου, αλλά μου αρέσει η ποσότητα».

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είπε στους ακροατές του, πως όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό  του λείπουν οι παραδοσιακές βραζιλιάνικες συνταγές όπως η « rabada ή η galinhada ».

«Εκτός Βραζιλίας δεν βρίσκεις αυτά τα πράγματα πολύ συχνά. Όλα εκεί είναι πολύ εξελιγμένα. Και μερικές φορές δεν ξέρουμε καν τι είναι», υπογράμμισε.

Ο Λούλα πρόσθεσε ότι η διπλωματική υπηρεσία της χώρας του αντέκρουσε το αίτημά του να σερβίρει feijoada – ένα μαύρο φασόλι και χοιρινό στιφάδο – στα κρατικά δείπνα.

Ο Λούλα θα επισκεφθεί σύντομα τις Βρυξέλλες , για τη σύνοδο κορυφής μεταξύ της ΕΕ και των χωρών της Νότιας Αμερικής και της Καραϊβικής, όπου θα συζητηθεί η εμπορική συμφωνία της Mercosur.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα