Στις 32 ανέρχονται οι νέες τουριστικές κατοικίες που θα ολοκληρώσουν την οικιστική ανάπτυξη στο Navarino Dunes, μια από τις πέντε συνολικά περιοχές στις οποίες αναπτύσσεται στην Μεσσηνία η Costa Navarino. Συνολικά έχουν κατασκευασθεί περισσότερες από 100 κατοικίες και είναι μέρος της μεγάλης ξενοδοχειακής και οικιστικής επένδυσης της ΤΕΜΕΣ στην περιοχή που έχουν διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο παγκόσμιο προορισμό.

Μέχρι σήμερα οι επενδύσεις της ΤΕΜΕΣ στην Costa Navarino (ξενοδοχεία, golf, υποδομές κ.λπ.) ανέρχονται σε 850 εκατ. ευρώ, ενώ περί τα 400 εκατ. ευρώ έχουν επενδύσει τρίτοι για την απόκτηση κατοικιών (κατασκευή και αγορά γης). Μέχρι το 2027, όταν δηλαδή ολοκληρωθούν όλες οι αναπτύξεις που σχεδιάζονται και στις 5 περιοχές της Costa Navarino (Navarino Dunes, Navarino Bay, Navarino Waterfront, Navarino Hills και Navarino Blue), η συνολική επένδυση από την πλευρά της ΤΕΜΕΣ θα φτάσει το 1,2 δισ. ευρώ.

Τουρισμός: To ΝΒΑ πάει… Costa Navarino

Οικιστική ανάπτυξη

Η οικιστική ανάπτυξη της Costa Navarino αναπτύσσεται σε τέσσερις γειτονιές: Sea Dunes, Olive Grove, Rolling Greens, Valley Greens, με τρεις διαφορετικούς τύπους κατοικιών: Κατοικίες «off plan» (από τα σχέδια) Κατοικίες «turn key» (με το κλειδί στο χέρι) Branded διαμερίσματα.

Τα μεγέθη κατοικιών (με βάση την τωρινή διαθεσιμότητα):, είναι (Eσωτερικοί χώροι) από 135 – 1.300 τ.μ. Τα Οικόπεδα από  800 – 3.000 τ.μ. Ο αριθμός των υπνοδωματίων από δύο έως επτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οικίες καλύπτουν μόνο το 10% της συνολικής έκτασης, ενώ η θέα είναι ανεμπόδιστη για πάντα.

Οι κατοικίες έχουν ένα εύρος τιμών (σύμφωνα με την τωρινή διαθεσιμότητα) από €3.750.000 για τις «custom» κατοικίες, από €1.400.000 για τις «turn key» κατοικίες και από €770.000 για τα branded διαμερίσματα.

Το 50% των ιδιοκτητών είναι έλληνες και το υπόλοιπο 50% αλλαοδαποί. Με βάση όμως την αξία τους, το 60% έχει αγοραστεί από ξένους και το 40% από Έλληνες.

Τουρισμός

Υπενθυμίζεται  ότι στο Navarino Dunes βρίσκονται τα ξενοδοχεία The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort Costa Navarino. Στο Navarino Bay θα ανοίξει τον ερχόμενο Αύγουστο το ξενοδοχείο Mandarin Oriental, Costa Navarino. Στο Navarino Hills, που προορίζεται για μια νέα ήπια τουριστική ανάπτυξη, λειτουργούν από το 2022 δύο νέα γήπεδα γκολφ. Στην περιοχή Navarino Waterfront βρίσκεται το νέο ξενοδοχείο W Costa Navarino, ενώ την 1η Ιουλίου θα λειτουργήσει η Navarino Agora, ένας διαδραστικός, πολυπολιτισμικός χώρος, ανοικτός σε όλους όσοι ζουν ή επισκέπτονται τη Μεσσηνία.

Θα περιλαμβάνει επιλεγμένα καταστήματα, εστιατόρια, street food, θερινό σινεμά και άλλες δραστηριότητες, όπως ένα ευρύ πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων με μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις τέχνης και βιβλίου, bazaar αντικών κ.ά. Μεταξύ άλλων τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί το 1ο Μεσσηνιακό Φεστιβάλ Οίνου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις