Το αεροδρόμιο της Γενεύης ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τους εργαζόμενους προκειμένου να τερματιστεί η απεργία για αυξήσεις στους μισθούς η οποία οδήγησε στην ακύρωση δεκάδων πτήσεων από και προς τον ελβετικό κόμβο, την Παρασκευή.

Περίπου εκατό εργαζόμενοι διαδήλωσαν έξω από το τμήμα αναχωρήσεων του αεροδρομίου ενάντια στη μισθολογική πολιτική που εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του αεροδρομίου και η οποία επέβαλε πάγωμα στις αυξήσεις των μισθών.

«Επιτεύχθηκε συμφωνία και το σωματείο αποδέχθηκε τις προτάσεις της διοίκησης», έγραψε στο Twitter η διοίκηση του αεροδρομίου της Γενεύης, προσθέτοντας: «Οι πτήσεις θα επαναληφθούν όπως αναμενόταν το Σάββατο».

Αεροδρόμια στη Γερμανία: Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωράει το συνδικάτο Ver.di

Τετράωρη ταλαιπωρία

Το αεροδρόμιο της Γενεύης, το οποίο είναι κόμβος για διπλωμάτες και αξιωματούχους που ταξιδεύουν στα Ηνωμένα Έθνη, αντιμετώπισε διακοπή των πτήσεων για περίπου τέσσερις ώρες το πρωί της Παρασκευής ως αποτέλεσμα της απεργίας.

Ο Τζαμσίντ Πουρανπίρ, γραμματέας του συνδικάτου της Ένωσης Δημοσίων Υπηρεσιών, δήλωσε: «Ζητάμε από τους επιβάτες να κατευθύνουν την οργή τους προς τη διοίκηση του αεροδρομίου που ευθύνεται για αυτό το χάος».

Πριν από την επίτευξη της συμφωνίας, ο Πιέρ Μπερνχάιμ, πρόεδρος του αεροδρομίου της Γενεύης, δήλωσε ότι η απεργία ήταν αδικαιολόγητη.

«Είμαι στεναχωρημένος γιατί κρατούν ομήρους τους επιβάτες, που μπορεί να έχουν εξοικονομήσει χρήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να κάνουν αυτό το ταξίδι», είπε, χαρακτηρίζοντας άριστες τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας του αεροδρομίου.

Οι καθυστερήσεις πτήσεων έγιναν εμφανείς νωρίς την Παρασκευή, καθώς οι επιβάτες σχημάτισαν μεγάλες ουρές για να κάνουν check-in και να περάσουν από την ασφάλεια του αεροδρομίου. Μεταξύ των εργαζομένων που απεργούν περιλαμβάνονταν και το προσωπικό ασφαλείας και έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή