
Η Τζόρτζια Μελόνι επέστρεψε από τις Βρυξέλλες απογοητευμένη. Αυτή είναι η διαπίστωση των Ιταλών σχολιαστών μετά τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το μεταναστευτικό. Η προσπάθειά της Μελόνι για διαμεσολάβηση με την Ουγγαρία και την Πολωνία απέτυχε. Η ίδια βέβαια ερωτηθείσα σχετικά, δεν κατέκρινε την στάση του Όρμπαν και του Μοραβιέτσκι και απάντησε μάλιστα ότι «δεν νιώθει ποτέ απογοητευμένη από όποιον υπερασπίζεται τα σύνορά του».
Στην πραγματικότητα, όμως, η Ιταλία βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Η αποστολή της Μελόνι την ερχόμενη Τετάρτη στην Βαρσοβία με στόχο έναν συμβιβασμό στο μεταναστευτικό είναι πιθανό να αποτύχει.
Δεν κάνουν πίσω Ουγγαρία, Πολωνία στο προσφυγικό
Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, το Σύμφωνο για την Μετανάστευση δεν πρόκειται να μπει σε ισχύ στην καλύτερη των περιπτώσεων πριν από την ερχόμενη άνοιξη. Κι αυτό διότι χρειάζεται και η έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κάτι που σημαίνει ότι ο ιταλικός νότος θα παραμείνει υπό μεγάλη πίεση όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο με συνεχείς αφίξεις από την Βόρεια Αφρική. Μέσα σε μια νύχτα στη Λαμπεντούζα έφτασαν και πάλι πάνω από 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες.
Το δίλημμα της Μελόνι
Με τα νέα δεδομένα της Συνόδου των Βρυξελλών η Τζόρτζια Μελόνι αντιμετωπίζει και ένα επιπλέον πρόβλημα. Όπως παρατηρεί η La Repubblica, ήλπιζε να μπορέσει να πείσει τους συμμάχους της στο ευρωπαϊκό κόμμα των συντηρητικών να στηρίξουν την επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Είναι σαφές, όμως, ότι η Βαρσοβία και η Βουδαπέστη δεν θα συναινέσουν ποτέ. Τι θα κάνει η Μελόνι; Αν συμπορευθεί με τον Μακρόν και τον Σολτς, θα χάσει τους παλιούς της ομοϊδεάτες. Αλλά αν παραμείνει διαρκώς στην «ευρωπαϊκή αντιπολίτευση» κινδυνεύει να απομονωθεί.
Κάτι που δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της, διότι η Ιταλία έχει επείγουσα ανάγκη από συμμάχους. Πρώτα απ΄ όλα για τη μερική αναθεώρηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και με την ελπίδα να επιτευχθεί «εποικοδομητικός συμβιβασμός» με μεγαλύτερη ευελιξία σε ό,τι αφορά τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας.
Πηγή: Deutsche Welle


Latest News

Ρωσία: Πιο κοντά οι θέσεις Μόσχας – Ουάσιγκτον μετά τη συνάντηση Πούτιν – Γουίτκοφ
Στη Ρωσία για νέα συνάντηση με τον Πούτιν ο απεσταλμένος του Τραμπ, Γουίτκοφ

Το FBI συνέλαβε δικαστή επειδή βοήθησε μετανάστη να «αποφύγει τη σύλληψη»
Η δικαστής αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση μετά την πρώτη της εμφάνιση την Παρασκευή το πρωί στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης