Με Wall Street και ευρωαγορές στο ρελαντί, εν όψει της αργίας της 4ης Ιουλίου, το ΧΑ συντήρησε θετικό πρόσημο στα υψηλά 9ετίας

Μειωμένος τζίρος και έλλειψη πωλητών ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της πρώτης συνεδρίασης της χρηματιστηριακής εβδομάδας.

Μιας εβδομάδας που ακολουθεί 31 ανοδικές στις τελευταίες 39, αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ισχύ της ανοδικής τάσης.

Και μάλιστα, η ποιότητα της ανόδου είναι σημαντικότερη των καθαρών θετικών αποδόσεων, καθώς η ανθεκτικότητα και η αυξημένη (στο 9μηνο) συναλλακτική δραστηριότητα επιδεικνύει τη μετοχική βάση και τον μεσο-μακροπρόθεσμο χαρακτήρα της.

Έτσι, η υγεία της τάσης είναι αδιαμφισβήτητη, ώστε η πιθανότητα να συνεχιστεί η άνοδος είναι μεγαλύτερη από εκείνη να αντιστραφεί.

Αύριο αναμένεται ακόμα χαμηλότερο επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως και σε όλα τα λοιπά χρηματιστήρια ανά τον κόσμο.

Επομένως, είναι ευκαιρία για ανασύνταξη δυνάμεων, ενώ παράλληλα ισχύει πως οποιαδήποτε αξιόλογη διόρθωση θα βρίσκει αγοραστικό κοινό που θέλει να επανατοποθετηθεί.

Ο επόμενος στόχος για τον ΓΔ είναι οι 1330 μονάδες, εν ώ αντίστοιχα η κοντινή στήριξη οι 1265 και το στοπ κάτω από 1225 σε κλείσιμο συνεδρίασης.

Τα περισσότερα χαρτιά σε μεγάλη και μεσαία κεφ/ση είναι τρομερά ενδιαφέροντα, ενδεικτικά ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΤΕΝΕΡΓ, ΜΠΕΛΑ, ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛ, ΕΝΤΕΡ, ΚΟΥΕΣ, ΕΠΣΙΛ, CENER, ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, κ.α.

Περιμένουμε με ανυπομονησία το πρώτο “κύμα” εκθέσων για την επικείμενη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τους “μικρούς” οίκους, για να δούμε τις διαθέσεις εν γένει.

Προφανώς, η αγορά επιμένει σε μια θετική προεξόφληση, με βασικούς ύποπτους στην τοποθέτηση των θεσμικών τις τράπεζες και τα χαρτιά του MSCI.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Δεν ανησύχησαν οι πρώτες ρευστοποιήσεις στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών. Η CENER έλαμψε για άλλη μια φορά
ο Αντικριστής |

Δεν ανησύχησαν οι πρώτες ρευστοποιήσεις στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών. Η CENER έλαμψε για άλλη μια φορά

Συντονισμένος με τους υπόλοιπους χρηματιστηριακούς δείκτες της Ευρώπης, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε αδύναμα, μόνιμα πτωτικός. Η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν μέτρια.

Με γειά μας οι 1500 μονάδες του Γενικού Δείκτη. ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ ετοιμάζονται για εκτόξευση
ο Αντικριστής |

Με γειά μας οι 1500 μονάδες του Γενικού Δείκτη. ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ ετοιμάζονται για εκτόξευση

Αδιαμφισβήτητα, οι μεγάλοι χαμένοι των τελευταίων πολλών συνεδριάσεων είναι οι ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ. Διότι οι άλλες δύο... ξαδέλφες κινούνται ασταμάτητες σε νεότερα πολυετή υψηλά.