Η EFG International AG εντείνει τις προσλήψεις παγκοσμίως φέτος με την προσθήκη περίπου 100 τραπεζιτών διαχείρισης πλούτου, που σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Boris Collardi, ένας «ρεαλιστικός» αριθμός.

«Προσλαμβάνουμε πολύ ενεργά», είπε χαρακτηριστικά ο Collardi σε συνέντευξή του στη Haslinda Amin, στην τηλεόραση του Bloomberg στη Σιγκαπούρη την Τρίτη.

Είπε μάλιστα ότι η εταιρεία έχει προσλάβει περίπου 30 τραπεζίτες στην Ασία, σύμφωνα με τη στρατηγική της EFG να επεκταθεί στην Ασία, ιδιαίτερα στην Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία.

«Η EFG, που ιδρύθηκε το 1995 από την οικογένεια Έλληνα δισεκατομμυριούχου Λάτση, έχει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ελβετικά φράγκα πλεονάζοντος κεφαλαίου για συμφωνίες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Giorgio Pradelli σε συνέντευξή του τον Ιανουάριο» σχολιάζει το Bloomberg. Τότε αποκάλυψε ότι οι στόχοι θα είναι σε βασικές αγορές που περιλαμβάνουν τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, καθώς και το Λονδίνο και την Ευρώπη.

Σπύρος Λάτσης: Υβριδική χρηματοδότηση για αγορά κατοικιών στο Ελληνικό

«Ευκαιρίες» από τη συγχώνευση UBS -Credit Suisse

Με τη συγχώνευση της UBS Group AG και της Credit Suisse, ο Collardi βλέπει τους πάντες να «αναζητούν ευκαιρίες» και αναμένει ότι η ενοποίηση της αγοράς στον κλάδο θα ξαναρχίσει τελικά. Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Julius Baer Group Ltd. συμβουλεύει την EFG με έδρα τη Ζυρίχη σχετικά με μια στρατηγική ανάπτυξης στην Ασία που μπορεί να περιλαμβάνει εξαγορές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα , ελβετική εταιρεία συγκαταλέγεται μεταξύ των διεθνών εταιρειών διαχείρισης πλούτου, που ανταγωνίζονται για την επέκταση του μεριδίου αγοράς στην Ασία.

Κατατάσσεται στην 19η θέση μεταξύ των εταιρειών διαχείρισης πλούτου σε περιουσιακά στοιχεία στην Ασία, εξαιρουμένης της Κίνας, ακολουθώντας τη μεγαλύτερη στην περιοχή UBS και HSBC Holdings Plc, σύμφωνα με τον πίνακα του 2022 από την Asian Private Banker.

«Ο Collardi έλαβε τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της EFG πέρυσι, εκπροσωπώντας την οικογένεια Λάτση, ενώ παράλληλα αγόρασε μερίδιο 3,5% στην εταιρεία από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Σπύρο Ι. Λάτση» καταλήγει το Bloomberg.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή