
Μετά τον διπλό έλεγχο του Λιμενικού στο beach bar της Ρόδου, τα τσουχτερά πρόστιμα για τις παράνομες κατασκευές στις 16 Μαΐου και στις 21 Ιουνίου, το κλιμάκιο της κτηματικής υπηρεσίας δεν έχει κάνει ακόμα την απαραίτητη αυτοψία προκειμένου αυτές να ξηλωθούν. Ακόμη, ο εισαγγελέας κ. Ντογιάκος είχε στείλει επιστολή – όπως αποκάλυψε το MEGA, από τις αρχές Μαΐου, όπου απαγόρευε τις κατασκευές μέσα στον αιγιαλό ή πάνω στην παραλία.
Πέρα όμως από τον έλεγχο στις παράνομες κατασκευές, η εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική εξέταση και για τις συνθήκες εργασίας. Σχετικά με αυτό, ο Γιώργος Χοτζογλου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό, ανέφερε «Ο σερβιτόρος μπορεί να λέει ότι θέλει, έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει έχω υποχρέωση όμως να προστατεύσω έναν ολόκληρο κλάδο. Στους 350.000 εργαζόμενους στην εστίαση και τον τουρισμό που δεν έχουμε σκοπό να τους μετατρέψουμε σε υποβρύχια».
Επί εφτά ώρες γινόταν έλεγχος στο beach bar
Μετά το σάλο που προκλήθηκε από το βίντεο με τον σερβιτόρο – κολυμβητή, αμέσως εστάλη κλιμάκιο από τον ΣΕΠΕ για να ελέγξει την επιχείρηση ως προς την τήρηση των κανονισμών, αλλά και εάν ο υπάλληλος εργαζόταν με ασφάλεια.
Μιλώντας στο MEGA, o Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως «Είναι ένα περιστατικό που είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τους κανόνες που έχουμε, διότι από τη στιγμή που ο εργαζόμενος δήλωσε ότι όλα έγιναν με συναίνεσή του κι ότι είναι ευχαριστημένος, γιατί βγάζει χρήματα που θέλει να βγάλει, δε υπάρχει επικείμενη διάταξη που να επιτρέπει να μπει πρόστιμο», τόνισε.
«Εξετάζουμε από χθες τα ζητήματα ασφαλείας της εργασίας του εργαζόμενου, ότι πρέπει να φοράει καπέλο και ειδική μπλούζα για να μην τον πειράζει ο ήλιος. Δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει δουλειά μέσα στο νερό, αλλά ούτε και που να το απαγορεύει».
Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, 10 ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας «ξεσκόνιζαν» την επιχείρηση επί 7 ώρες και δεν βρήκαν παραβάσεις. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από το υπουργείο Ναυτιλίας αφορούν τις πλωτές κατασκευές. Εκείνο που απασχολεί το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή το περιστατικό της Ρόδου, είναι οι ανθρώπινες συνθήκες στο εργασιακό περιβάλλον, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να τονίζει πως οι κανονισμοί θα πρέπει να τηρούνται απρέγκλιτα.
Η επιστολή του Ντογιάκου προς όλους τους εισαγγελείς
Νέες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με τον σερβιτόρο στην Ρόδο. Από εκεί που γινόταν συζήτηση για τις εργασιακές συνθήκες, πλέον αφορά τις πλωτές, και εν γένει, τις παράνομες κατασκευές στις παραλίες.
Σε έγγραφο που έφερε στο φως το MEGA, με θέμα την «απρόσκοπτη πρόσβαση στις παραλίες το φετινό καλοκαίρι», ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, απευθυνόμενος σε όλους τους εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Απαγορεύεται απολύτως η κατασκευή κτισμάτων και η εν γένει τοποθέτηση κατασκευασμάτων στον αιγιαλό και την παραλία, και οποιαδήποτε μόνιμη κατασκευή βρίσκεται εκτός των ορισμών του νόμου, οπότε και η εν λόγω κατασκευή είναι άμεσα κατεδαφιστέα».
«Παραλία δε είναι η ζώνη της ξηράς που προτίθεται στον αιγιαλό προς εξυπηρέτηση της επικοινωνίας της ξηράς με τη θάλασσα και αντιστρόφως. «Ιδιωτικές παραλίες», κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο νόμος δεν γνωρίζει».
«Το νερό έφτασε στο στήθος του γιατί είναι κοντός»
Ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστήριξε ότι ο σερβιτόρος πήρε την πρωτοβουλία να μεταφέρει την παραγγελία στις πλωτές ξαπλώστρες και μάλιστα τα έβαλε και με το ύψος του.
«Εμείς δεν βάλαμε με το ζόρι τον εργαζόμενο να πάει μέσα στη θάλασσα. Το νερό έφτασε στο στήθος του γιατί είναι κοντός. Πήγε από μόνος του για να πάρει τα τυχερά. Έχουμε ειδικές καρδιές που βάζουμε πάνω τα ποτά.
Πήγε από άλλη πλευρά και όχι από εκεί που έπρεπε να πάει. Είναι στο μάτι του καθενός πώς βλέπει αυτό που κάνουμε εμείς, που βάζουμε τις ξαπλώστρες στη θάλασσα. Το κάνουμε γιατί θέλουμε να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό, γιατί η παραλία δεν έχει κόσμο, μπας και έρθει κάποιος και κάτσει. Δεν είναι εμπορική παραλία εδώ», είπε, μιλώντας στον Alpha.
Πηγή: in.gr


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια