Μετά τον διπλό έλεγχο του Λιμενικού στο beach bar της Ρόδου, τα τσουχτερά πρόστιμα για τις παράνομες κατασκευές στις 16 Μαΐου και στις 21 Ιουνίου, το κλιμάκιο της κτηματικής υπηρεσίας δεν έχει κάνει ακόμα την απαραίτητη αυτοψία προκειμένου αυτές να ξηλωθούν. Ακόμη, ο εισαγγελέας κ. Ντογιάκος είχε στείλει επιστολή – όπως αποκάλυψε το MEGA,  από τις αρχές Μαΐου, όπου απαγόρευε τις κατασκευές μέσα στον αιγιαλό ή πάνω στην παραλία.

Σερβιτόρος στη Ρόδο: Κατέθεσαν στον εισαγγελέα οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου και των Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Πέρα όμως από τον έλεγχο στις παράνομες κατασκευές, η εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική εξέταση και για τις συνθήκες εργασίας. Σχετικά με αυτό,  ο Γιώργος Χοτζογλου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό, ανέφερε «Ο σερβιτόρος μπορεί να λέει ότι θέλει, έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει έχω υποχρέωση όμως να προστατεύσω έναν ολόκληρο κλάδο. Στους 350.000 εργαζόμενους στην εστίαση και τον τουρισμό που δεν έχουμε σκοπό να τους μετατρέψουμε σε υποβρύχια».

Επί εφτά ώρες γινόταν έλεγχος στο beach bar

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από το βίντεο με τον σερβιτόρο – κολυμβητή, αμέσως εστάλη κλιμάκιο από τον ΣΕΠΕ για να ελέγξει την επιχείρηση ως προς την τήρηση των κανονισμών, αλλά και εάν ο υπάλληλος εργαζόταν με ασφάλεια.

Μιλώντας στο MEGA,  o Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως «Είναι ένα περιστατικό που είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τους κανόνες που έχουμε, διότι από τη στιγμή που ο εργαζόμενος δήλωσε ότι όλα έγιναν με συναίνεσή του κι ότι είναι ευχαριστημένος, γιατί βγάζει χρήματα που θέλει να βγάλει, δε υπάρχει επικείμενη διάταξη που να επιτρέπει να μπει πρόστιμο», τόνισε.

«Εξετάζουμε από χθες τα ζητήματα ασφαλείας της εργασίας του εργαζόμενου, ότι πρέπει να φοράει καπέλο και ειδική μπλούζα για να μην τον πειράζει ο ήλιος. Δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει δουλειά μέσα στο νερό, αλλά ούτε και που να το απαγορεύει».

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, 10 ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας «ξεσκόνιζαν» την επιχείρηση επί 7 ώρες και δεν βρήκαν παραβάσεις. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από το υπουργείο Ναυτιλίας αφορούν τις πλωτές κατασκευές. Εκείνο που απασχολεί το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή το περιστατικό της Ρόδου, είναι οι ανθρώπινες συνθήκες στο εργασιακό περιβάλλον, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να τονίζει πως οι κανονισμοί θα πρέπει να τηρούνται απρέγκλιτα.

Η επιστολή του Ντογιάκου προς όλους τους εισαγγελείς

Νέες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με τον σερβιτόρο στην Ρόδο. Από εκεί που γινόταν συζήτηση για τις εργασιακές συνθήκες, πλέον αφορά τις πλωτές, και εν γένει, τις παράνομες κατασκευές στις παραλίες.

Σε έγγραφο που έφερε στο φως το MEGA, με θέμα την «απρόσκοπτη πρόσβαση στις παραλίες το φετινό καλοκαίρι», ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, απευθυνόμενος σε όλους τους εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Απαγορεύεται απολύτως η κατασκευή κτισμάτων και η εν γένει τοποθέτηση κατασκευασμάτων στον αιγιαλό και την παραλία, και οποιαδήποτε μόνιμη κατασκευή βρίσκεται εκτός των ορισμών του νόμου, οπότε και η εν λόγω κατασκευή είναι άμεσα κατεδαφιστέα».

«Παραλία δε είναι η ζώνη της ξηράς που προτίθεται στον αιγιαλό προς εξυπηρέτηση της επικοινωνίας της ξηράς με τη θάλασσα και αντιστρόφως. «Ιδιωτικές παραλίες», κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο νόμος δεν γνωρίζει».

«Το νερό έφτασε στο στήθος του γιατί είναι κοντός»

Ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστήριξε ότι ο σερβιτόρος πήρε την πρωτοβουλία να μεταφέρει την παραγγελία στις πλωτές ξαπλώστρες και μάλιστα τα έβαλε και με το ύψος του.

«Εμείς δεν βάλαμε με το ζόρι τον εργαζόμενο να πάει μέσα στη θάλασσα. Το νερό έφτασε στο στήθος του γιατί είναι κοντός. Πήγε από μόνος του για να πάρει τα τυχερά. Έχουμε ειδικές καρδιές που βάζουμε πάνω τα ποτά.

Πήγε από άλλη πλευρά και όχι από εκεί που έπρεπε να πάει. Είναι στο μάτι του καθενός πώς βλέπει αυτό που κάνουμε εμείς, που βάζουμε τις ξαπλώστρες στη θάλασσα. Το κάνουμε γιατί θέλουμε να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό, γιατί η παραλία δεν έχει κόσμο, μπας και έρθει κάποιος και κάτσει. Δεν είναι εμπορική παραλία εδώ», είπε, μιλώντας στον Alpha.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μένει χωρίς ερευνητικό σκάφος η Ελλάδα – Το ωκεανογραφικό «Αιγαίο» αποσύρεται
Επικαιρότητα |

Μένει χωρίς ερευνητικό σκάφος η Ελλάδα – Το ωκεανογραφικό «Αιγαίο» αποσύρεται

Γιατί έχει κολλήσει η διαδικασία αντικατάστασής του – Η απουσία ενός τέτοιου πλοίου απειλεί σοβαρά τις επιχειρησιακές δυνατότητες της χώρας και τα εθνικά της συμφέροντα στην έρευνα των θαλασσών