Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο πλαίσιο της ανάληψης των νέων του καθηκόντων και των επαφών του με τους φορείς της ναυτιλίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισκέφτηκε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, υπό την προεδρία της κας Μελίνας Τραυλού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα της ναυτιλίας. Ο υπουργός εξέφρασε την ευχή της στενής συνεργασίας ώστε η ελληνική ναυτιλία να διατηρήσει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, να ενισχυθεί η ελληνική σημαία και ο παγκόσμιος πρωταγωνιστικός της ρόλος.

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Η ναυτιλία πρωτοστατεί στην προστασία του περιβάλλοντος

«Δίπλα στις τοπικές κοινωνίες»

Κατά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας παίζει και έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη διασύνδεση της νησιωτικής Ελλάδας και την ανάπτυξή της, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή του που μαζί του, ως υφυπουργός Ναυτιλίας, αναλαμβάνει ένας εκλεκτός εκπρόσωπος της Δωδεκανήσου, ο Γιάννης Παπάς.

Διαβεβαίωσε τις τοπικές κοινωνίες των νησιών ότι «σε αυτό το υπουργείο θα έχουν το υπουργείο τους. Θα είμαστε δίπλα τους για να αντιμετωπίσουμε όλα τα ζωντανά προβλήματα που έχουν οι νησιώτες».

Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας είπε θα πρέπει να στηριχθεί ο κλάδος του θαλάσσιου τουρισμού, προσθέτοντας ότι σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι επιλέγουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους και θα πρέπει να αισθάνονται ότι είναι ασφαλείς σε ξηρά και θάλασσα και θέλουμε να λαμβάνουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Για την ανάπτυξη των λιμανιών είπε ότι πρέπει να αναπτυχθεί μία σύγχρονη νησιωτική πολιτική που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μέλλοντος και θα δείχνει ακριβώς αυτόν τον αναπτυξιακό ρόλο που μπορούν να παίξουν τα λιμάνια για τη μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας.

Πρόσθεσε επίσης ότι η χώρα μας γίνεται ο ενεργειακός κόμβος της Ευρώπης, καθώς τα ελληνόκτητα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου αποτέλεσαν την απάντηση στους πρόσφατους εκβιασμούς της Ρωσίας προς την Ευρώπη και βέβαια στη μεγάλη πρόκληση που έχουμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στη ΑΟΖ σε Αιγαίο και νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά