Σε δυσεπίλυτο πρόβλημα εξελίσσεται η εύρεση φοιτητικής κατοικίας για τους επιτυχόντες στα πανεπιστημιακά ιδρύματα λόγω των αυξημένων ενοικίων και της μειωμένης προσφοράς διαθέσιμων ακινήτων.

Ο «χάρτης» των φοιτητικών κατοικιών έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της στροφής των ιδιοκτητών ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, με αποτέλεσμα η φετινή χρονιά να χαρακτηρίζεται δύσκολη.

Πώς απαντούν οι νέοι στα ακριβά ενοίκια – Τι είναι τα μοντέρνα «κοινόβια»

Και αυτό γιατί πέρα από τη μειωμένη διαθεσιμότητα και τη μεγάλη αύξηση των ζητούμενων μισθωμάτων, η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός επιβαρύνουν ραγδαία το κόστος διαβίωσης του φοιτητή.

Τα ενοίκια

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, «φωτιά» έχουν πάρει τα ενοίκια με αποτέλεσμα η εύρεση φοιτητικής στέγης να είναι πιο δύσκολη από ποτέ! Ιδιαίτερο πρόβλημα πρόκειται να αντιμετωπίσουν φέτος οι νέοι φοιτητές που ψάχνουν για σπίτι.

Μιλώντας στον ΟΤ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών – Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος, χαρακτήρισε «δύσκολο σταυρόλεξο» την ανεύρεση ενός φοιτητικού σπιτιού ενώ εκτίμησε ότι οι τιμές θα είναι αυξημένες φέτος κατά 7% – 8% σε σχέση με πέρυσι.

Ο κ. Ποταμιανός υπογραμμίζει ότι η εύρεση κατοικιών από 30 τ.μ. –  50 τ.μ., που απευθύνονται σε φοιτητές προς ενοικίαση, αποδεικνύεται φέτος δύσκολη υπόθεση.

Οι φοιτητές που επιλέγουν «εναλλακτικές» περιοχές στο κέντρο της Αθηνάς μπορούν να βρουν διαμερίσματα άνω των 60 τ.μ., 2 υπνοδωμάτιων, κατάλληλα δηλαδή για συγκατοίκηση, με ενοίκιο από 500 ευρώ –  550 ευρώ κατά μέσο όρο.

Παραδοσιακά υψηλότερες σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα παραμένουν οι τιμές ενοικίασης φοιτητικών σπιτιών στην Αθήνα, με την υψηλότερη ζητούμενη τιμή σε Κολωνάκι – Λυκαβηττός, Μετς, Κουκάκι, Δάφνη, Γουδί και Ιλίσια.

Το στεγαστικό επίδομα

Μέχρι την Πέμπτη 3 Αυγούστου  θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος ύψους 1.500 ευρώ. Αν πρόκειται για περίπτωση συγκατοίκησης, το ποσό ανεβαίνει στα 2.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής εφαρμογής, στο: https://stegastiko.minedu.gov.gr.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκαν από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα