Με απώλειες κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τα στοιχεία από την οικονομία της Ευρωζώνης να συνεχίζουν να επιδρούν αρνητικά, την ώρα που αξιολογούνται και τα πρώτα στοιχεία από τα εταιρικά αποτελέσματα.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,44%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,24% στις 7.501 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,36% στις 15.981 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,29% στις 7.348 μονάδες.

Οι επενδυτές

Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν σήμερα στην ανακοίνωση των τελικών δεικτών PMI υπηρεσιών και σύνθετων δεικτών PMI της ευρωζώνης για τον Ιούνιο, οι οποίοι αναμένεται να επιβεβαιώσουν την επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης, η οποία βασίζεται στην κατανάλωση. Τα στοιχεία θα έρθουν μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα, με τις έρευνες να δείχνουν ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα και στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της περιοχής να έχει συρρικνωθεί.

Αρνητικά επιδρούν τα στοιχεία που δείχνουν ότι το μελλοντικό επιχειρηματικό κλίμα μεταξύ των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών μειώθηκε απότομα τον Ιούνιο, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου ifo. Ενώ η βαθμολογία που αξιολογεί την τρέχουσα κατάστασή τους αυξήθηκε στις 37,5 μονάδες από 28,4 μονάδες, οι προσδοκίες μειώθηκαν στις μείον 56,9 μονάδες από μείον 10,3 μονάδες.

Η πέμπτη συνεχόμενη πτώση οδηγεί τις προσδοκίες στο χαμηλότερο επίπεδό τους από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Οι προμηθευτές αυτοκινήτων δήλωσαν ότι η τρέχουσα κατάστασή τους καθώς και οι μελλοντικές προσδοκίες τους ήταν χειρότερες, καθώς παλεύουν με την έλλειψη ζήτησης από το εξωτερικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές