Αν και εταίρος του κόμματος του Ζαν-Λυκ Μελανσιόν «Ανυπότακτη Γαλλία» (LFI), ο Φαμπιέν Ρουσέλ, εθνικός γραμματέας του ΚΚ Γαλλίας, με μάλλον οργισμένες δηλώσεις του στην εκπομπή «Αλήθειες» του τηλεοπτικού καναλιού «France 2», αποστασιοποιήθηκε πλήρως και καταδίκασε χωρίς περιστροφές τις καταστροφές πολλών δισ. ευρώ που προκάλεσαν στη Γαλλία ορδές τραμπούκων, ούκ ολίγοι από τους οποίους είναι και γνωστός ντήλερ ναρκωτικών «….Αποστασιοποιούμαι πλήρως από τα λόγια του Ζαν-Λυκ Μελανσιόν και αρκετών βουλευτών του, οι οποίοι αρνήθηκαν να καλέσουν στην ηρεμία και να μην νομιμοποιήσουν έκτροπα, λέγοντας ότι πρόκειται για μια φυσιολογική εξέγερση. Είναι απαραίτητο η Γαλλία να επιστρέψει στην τάξη και στο σεβασμό της δικαιοσύνης, γιατί μόνον έτσι θα υπάρξουν συνθήκες βελτίωσης της ζωής αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη….».
«…Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να υποδεχθεί την Τρίτη 4 Ιουλίου τους δημάρχους που επλήγησαν από τη βία κατά τη διάρκεια των ταραχών. Χρειαζόμαστε περισσότερους πόρους; “Αυτό που είχαν στο πλαίσιο της πολιτικής των πόλεων μόλις και μετά βίας αναπληρώνει ό,τι έχασαν τα τελευταία χρόνια σε κληροδοτήματα. Δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουν για σχολεία, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις”, είπε ο εθνικός γραμματέας του ΚΚΓ.
Τι πρέπει να γίνει? “Είναι θέμα βαθιάς κοινωνίας. Είναι μια σοβαρή κρίση που βιώνουμε Ας βάλουμε ξανά τη δουλειά στην καρδιά του έργου. Μπορούμε να κάνουμε πιο όμορφες πόλεις, πιο όμορφες συνοικίες, ανακαινισμένες…. Αν υπάρχει πάντα πίσω ανεργία κοινωνικός διαχωρισμός, δεν θα βγούμε από αυτό» , διαβεβαιώνει ο Φ.Εουσέλ, επίσης βουλευτής του γαλλικού Βορρά.
Για τον Fabien Roussel το ζήτημα της αστυνομικής παρουσίας παραμένει κρίσιμο. «Πρέπει να ακούσετε τους δημάρχους. […] Είναι αυτοί που παραπονιούνται ότι κλείσαμε αστυνομικά τμήματα στις περιοχές τους, ότι μειώσαμε τον αριθμό των αστυνομικών στον τομέα τους, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της χωροφυλακής. […] Είμαστε καντά στην τοπική αστυνομία, πρέπει να την συμφιλιώσουμε με τους κατοίκους αυτών των γειτονιών», είπε.
Από την πλευρά του, ο Ντγανιέλ Κον-Μπεντίτ, ο άνθρωπος που ως φοιτητής πυροδότησε τον Μαη ’68 στο Παρίσι, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Λε Πουέν», μεταξύ άλλων είπε και τα ακόλουθα:
“- Καμμιά σχέση ο Μάης ’68 με τα σημερινά έκτροπα. Πρόκειται για σκέτη ανοησία ο συσχετισμός. Τότε υπήρχε αμφισβήτηση ενός κακού και ανόητου αυταρχισμού. Σήμερα η γαλλική κοινωνία έχει ανάγκη μιας ευφυούς εξουσίας, ικανής να διαχειρίζεται διαφορετικές συνθήκες σε άλλες εποχές…
– Όσο αυτό δεν γίνεται, τη δυσφορία και οργή θα εκμεταλλεύονται θρησκευτικές και πολιτιστικές ομάδες, με μηδενιστικές προθέσεις, που θέλουν να καταστρέψουν και όχι να δημιουργήσουν το καινούργιο.”
Η εγκαθίδρυση του σαλαφισμού στα προάστια είναι σοβαρή. Αλλά σε αυτόν τον απαραίτητο αγώνα ενάντια σε αυτή τη θρησκεία, αυτόν τον αυταρχισμό, πρέπει να καταφέρουμε να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα. Είναι όντως το τρέχον ζήτημα να απαγορεύεται στα κορίτσια να παίζουν ποδόσφαιρο με χιτζάμπ; Δεν πιστεύω. Με την τηλεόραση αυτοί οι νέοι ζουν και στο Ιράν, στο Αφγανιστάν, στη Γάζα. Και για τα νεαρά κορίτσια στο Ιράν, το να αθλούνται με χιτζάμπ είναι αλυτρωτικό. Θα καταφέρετε να καταπολεμήσετε αυτά τα προβλήματα μόνο εάν εγκαταστήσετε ένα σταθερό και ακριβές κοινωνικό δίκτυο στις συνοικίες. Ο αγώνας κατά της θρησκείας δεν είναι μόνο απαγορεύσεις, είναι καθημερινός αγώνας. Μετά, έχετε και πολιτικές ομάδες που προσπαθούν να αναλάβουν την υπόθεση. Και αυτό είναι ηλιθιότητα να πιστεύεις ότι υπάρχουν πολιτικά σημάδια σε αυτή την εξέγερση! Καμία επιθυμία για πολιτική χειραφέτηση δεν λειτουργεί. Πιστεύετε ότι εάν ο Jean-Luc Melenchon έρθει στην εξουσία, δεν θα αντιμετωπίσει το ίδιο χάος; Οι πολιτικές ομάδες που επιδιώκουν να εργαλειοποιήσουν την εξέγερση δείχνουν αμέτρητη αδυναμία. Το σύνθημα «η αστυνομία σκοτώνει» είναι τρελό! Επιπλέον, το πρώτο ένστικτο των Πρασίνων δημάρχων της Λυών, του Μπορντό, του Τουρ και του Στρασβούργου είναι να ζητήσουν αστυνομικές ενισχύσεις….».
Το να προσθέσουμε κάτι στα λόγια του πρώην εκπροσώπου των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο είναι περιττό. Ευχή μας είναι κάποιοι να μη μεταφέρουν τα ίδια γεγονότα και στην Ελλάδα όπως προβλέπεται αυτό, στη στρατηγική κάποιων εσωτερικών και εξωτερικών κύκλων.
Latest News
Τα θερμοκήπια είναι μόνο μέρος του μεγάλου σχεδίου
Η Ολλανδία αποκαλείται και «θερμοκήπιο της Ευρώπης»
Η Apple και η «φορολόγηση του αιώνα»
Μετά από οκτώ χρόνια διαδικασίες, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε να φορολογηθεί η αμερικανική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας με 13 δισ. ευρώ!!!
Τέλος aircondition και… αντίτιμο μουσικής
Ο πληθωρισμός πήρε τα πάνω του και για άλλους λόγους. Οπως η αύξηση των τιμών του τουριστικού πακέτου
Τα δεδομένα της χώρας
Μας αρέσει – δεν μας αρέσει, αυτή είναι η κατάσταση της χώρας και με αυτήν πορευόμαστε
Πασκάλ Μπρουκνέρ: «Υποφέρω άρα είμαι;»
Στο τελευταίο βιβλίο του, ο σημαντικός Γάλλος φιλόσοφος και μυθιστοριογράφος, πολύ αδρά, καταγγέλλει τον κίνδυνο της «θυματοποίησης» στον οποίον πέφτουν οι σύγχρονες κοινωνίες, για να αποφύγουν την άσκηση ευθύνης
Τι δεν ακούσαμε για τα ακίνητα
Στοιχεία για το πόσα είναι τα μισθωμένα ακίνητα με βραχυχρόνιες μισθώσεις, όπως και πόσα είναι τα κλειστά ακίνητα
«Ας πάρουν και αυτοί»
Οι ομιλίες του σημερινού Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη από το 2019 και μετά είχαν επιπλέον ένα συστατικό
Ο «τενεκές» και το «μπουκαλάκι»
Yπάρχει ένας νόμος στην Ελλάδα που απαγορεύει στα εστιατόρια και τις ταβέρνες τη χρήση του λαδόξιδου στη χύμα μορφή
Πόλεμος στον τουρισμό
Ξενοδόχοι (που δεν θέλουν να χάσουν τα κεκτημένα) και ιδιοκτήτες των βραχυχρόνιων μισθώσεων (που διεκδικούν τα δικά τους δικαιώματα), έπειτα από χρόνια υπόγειας διαμάχης, αποφάσισαν να «βγάλουν» τα μαχαίρια τους
Το φοιτητικό – στεγαστικό πρόβλημα
Η μεγάλη ευθύνη του κράτους είναι να καλέσει τις τοπικές Αρχές περιοχών που φιλοξενούν πανεπιστήμια να αποφασίσουν τι θέλουν