Ένας άνδρας που καταδικάστηκε για συνεργασία με τη Μαφία, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε την Πέμπτη ότι συγκινήθηκε μέχρι δακρύων από την απόφαση του εκλιπόντος Ιταλού πρωθυπουργού να του κληροδοτήσει 30 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Μαρτσέλο Ντελ’Ούτρι πέρασε περισσότερα από πέντε χρόνια υπό κράτηση αφού κρίθηκε ένοχος το 2014 ότι από το 1974 έως το 1992 λειτουργούσε ως μεσολαβητής της σικελικής μαφίας και της επιχειρηματικής ελίτ του Μιλάνου, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών του Μπερλουσκόνι.

Μπερλουσκόνι: Στα δύο μεγαλύτερα παιδιά του η πλειοψηφία της Fininvest

Ο Dell’Utri, ο οποίος κατάγεται από τη Σικελία, πάντα αρνιόταν τις κατηγορίες.

«Κλαίω από το πρωί»

Είναι ο μόνος δικαιούχος της διαθήκης του Μπερλουσκόνι εκτός της οικογένειας του μεγιστάνα. Ο Μπερλουσκόνι κληροδότησε την επιχειρηματική του αυτοκρατορία στα πέντε παιδιά του και έδωσε από 100 εκατομμύρια ευρώ στη σύντροφό του Μάρτα Φασίνα και στον αδελφό του Πάολο.

«Δεν κάνω τίποτα άλλο από το να κλαίω από το πρωί», δήλωσε ο Dell’Utri στο πρακτορείο ειδήσεων ANSA, λέγοντας ότι δεν περίμενε το κληροδότημα του Μπερλουσκόνι και προσθέτοντας ότι δείχνει «το μεγαλείο του ανθρώπου».

«Ήταν σαν αδελφός για μένα. Γνωριζόμασταν για περισσότερα από 60 χρόνια. Πάντα με βοηθούσε. Ακόμη και στο πανεπιστήμιο, μοιραζόταν τις σημειώσεις του», δήλωσε ο πρώην βουλευτήςκαι στέλεχος επιχειρήσεων στο ANSA.

Ο 81χρονος Dell’Utri διηύθυνε τη διαφημιστική εταιρεία του Μπερλουσκόνι και τον βοήθησε να ιδρύσει το συντηρητικό κόμμα του Forza Italia, με το οποίο εξελέγη πολλές φορές στο ιταλικό και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Ο Μπερλουσκόνι πέθανε τον προηγούμενο μήνα σε ηλικία 86 ετών.

Στη διαθήκη του, αντίγραφο της οποίας είδε το Reuters, ο Μπερλουσκόνι ανέφερε ότι τα κληροδοτήματα για την Dell’Utri, τη Fascina και τον μικρότερο αδελφό του ήταν σε αναγνώριση «της αγάπης που είχα γι’ αυτούς και της αγάπης που είχαν για μένα».

«Μια σαπουνόπερα»

Ο αριστερός πολιτικός Luigi de Magistris, πρώην δήμαρχος της Νάπολης και πρώην εισαγγελέας, έγραψε στο Twitter ότι τα κληροδοτήματα στον «μαφιόζο Dell’Utri» και την 33χρονη Fascina ήταν αντάξια μιας «σαπουνόπερας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση