«Τακτοποιείστε τα χρέη σας για να μη σας δώσουμε στη δημοσιότητα» είναι το μήνυμα που ετοιμάζεται να στείλει η ΑΑΔΕ στους μεγαλοοφειλέτες στις 18 Ιουλίου 2023.

Με το ηλεκτρονικό «ραβασάκι» που θα λάβουν από την ΑΑΔΕ όσοι έχουν χρέη στην Εφορία ή τον ΕΦΚΑ πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας θα έχουν προθεσμία 15 ημερών προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, δηλαδή το αργότερο μέχρι την 1η Αυγούστου 2023. Στις 4 Αυγούστου 2023 όσοι θα έχουν γυρίσει την πλάτη στις ρυθμίσεις θα δουν το όνομά τους να βγαίνει «στα μανταλάκια».

Ωστόσο, δεν αποκλείεται η δημοσιοποίηση των ονομάτων των μεγαλοοφειλετών να αναβληθεί ξανά για λίγες μέρες, στην περίπτωση που το οικονομικό επιτελείο αποφασίσει να παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ένταξη των οφειλών στις ρυθμίσεις των 36, 72 και 120 δόσεων η οποία λήγει στις 31 Ιουλίου 2023.

Αυτά είναι τα 8 μυστικά πριν από την υποβολή της δήλωσης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ανοιχτό και το ενδεχόμενο βελτιώσεων στη ρύθμιση των 36/72 δόσεων που αφορούν τα χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο της ενεργειακής κρίσης λόγω της μικρής «προσέλευσης» των οφειλετών. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία μέχρι στιγμής στη ρύθμιση των 36/72 δόσεων για τα χρέη της πανδημίας καθώς και στη ρύθμιση των 120 δόσεων του 2019 έχουν επανενταχθεί 23.037 φορολογούμενοι με το ρυθμισμένο ποσό να φτάνει τα 318 εκατ. ευρώ.

Στη νέα ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν την περίοδο της ενεργειακής κρίσης έχουν ενταχθεί λιγότεροι από 10.000 και συγκεκριμένα 9.796 φορολογούμενοι και επιχειρήσεις ρυθμίζοντας οφειλές 199 εκατ. ευρώ.

Οι ρυθμίσεις

Τα προγράμματα ρυθμίσεων που βρίσκονται σε ισχύ μέχρι το τέλος του μήνα προβλέπουν:

  1.  Αναβίωση των 36/72 (χρέη πανδημίας) και 120 δόσεων. Όσοι έχασαν τις ρυθμίσεις έως την 1η Φεβρουαρίου 2023 έχουν τη δυνατότητα να επανενταχθούν έως τις 31 Ιουλίου 2023 εφόσον δεν έχουν άλλα χρέη και καταβάλουν δυο δόσεις. Στην περίπτωση που έχουν αφήσει απλήρωτους φόρους για να μπορέσουν να κερδίσουν τις παλαιές ρυθμίσεις θα πρέπει υποχρεωτικά εντός μηνός από την επικύρωση της αναβίωσης να εντάξουν τις αρρύθμιστες οφειλές στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων. Οι συγκεκριμένοι οφειλέτες θα έχουν όλα τα ευεργετήματα των ρυθμίσεων, όπως π.χ. αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, αναστολή κατασχέσεων κ.α.
  2.  Νέα ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων. Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όσους την 1η Νοεμβρίου του 2021, δεν είχαν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές, ενώ ταυτόχρονα κατέβαλαν όλες τις δόσεις των ρυθμίσεων των 120 ή 72 δόσεων, εφόσον είχαν τέτοιες ρυθμίσεις. Στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1 η Νοεμβρίου του 2021 έως την 1η Φεβρουαρίου 2023.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
ΔΥΠΑ: Εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» στον Πειραιά
Tax |

Εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία»

Στη σημερινή εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» συμμετείχαν περισσότερες από 70 επιχειρήσεις από τη ναυτιλία, την ακτοπλοΐα, τα ναυπηγεία, τον θαλάσσιο τουρισμό και το yachting