Στο 96,35% των προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» οι τιμές παραμένουν σταθερές ή μειώνονται την 36η εβδομάδα εφαρμογής του.

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και πιο αναλυτικά, κατά την 36η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», από τα 1206 προϊόντα:

Ακρίβεια: Ποια προϊόντα πληρώνουν παραπάνω οι Έλληνες σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης

– 44 προϊόντα (3,65%) παρουσίασαν αύξηση,

– 42 (3,48%) παρουσίασαν μείωση και

– 1120 (92,87%) παρέμειναν σταθερά.

Αναλυτικά στον πίνακα που επισυνάπτεται το κόστος του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» ανά σούπερ μάρκετ και η μεταβολή του από την 35η στην 36η εβδομάδα.

«Πληρώνει» το Market Pass

Ξεκίνησαν οι πληρωμές του τελευταίου Market Pass. Οι πρώτοι δικαιούχοι που έχουν ήδη δει τα χρήματα της νέας πληρωμής έχουν επιλέξει την άυλη κάρτα του Viva Wallet.

Στην ιστοσελίδα voucher.gov.gr, στην κατηγορία για το market pass, μπορεί κανείς να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται η πληρωμή του. Η πληρωμή μπορεί να καθυστερήσει ακόμα και 10 εργάσιμες μέρες.

Η κυβέρνηση πάντως φαίνεται ότι προσανατολίζεται στη συνέχιση και των δύο μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας – κυρίως σε ό,τι αφορά τα τρόφιμα: πρόκειται για την παράταση τόσο του Market Pass όσο και του «Καλαθιού του νοικοκυριού».

Market Pass

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο είναι το Market Pass να πάρει μια τρίμηνη παράταση, ωστόσο εξετάζεται και το σενάριο της πεντάμηνης (Αύγουστο έως και Δεκέμβριο 2023).

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα είναι 100 εκατ. τον μήνα, ενώ η μηνιαία επιδότηση θα παραμείνει σταθερή από 22 έως 100 ευρώ, ενώ αφορά περίπου 8,5 εκατ. πολίτες.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές το μέτρο θα επανεξεταστεί και σε συνάρτηση με την πορεία της ακρίβειας και των δημοσιονομικών περιθωρίων δεν αποκλείεται να επεκταθεί και έως το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία