Μάχες πέριξ των 1.280 μονάδων δίνει το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, με την αγορά να είναι διχασμένη ανάμεσα σε αντίρροπες δυνάμεις.

Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,09% στις 1.280,52 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 32 εκατ. ευρώ.

Οι αγορές

Οι διορθωτικές κινήσεις και οι κατοχυρώσεις κερδών δεν έχουν ολοκληρωθεί, παρά τις προσπάθειες μερικών αγοραστών να δώσουν το σύνθημα του τέλους. Εντούτοις, η αγορά βρίσκει τα στηρίγματα, ειδικά σε Coca Cola και Alpha Bank, ώστε να κρατήσει τη ζώνη των 1.280 μονάδων, χωρίς όμως να μπορεί να αντιδράσει μετά από δύο ημέρες πτώσης.

Έτσι, η πλειονότητα των εισηγμένων να κινούνται αδύναμα και με έντονη μεταβλητότητα, χωρίς όμως να απειλούν την  ισχύουσα ανοδική τάση. Τίποτα δεν μοιάζει, προς το παρόν, να ενοχλεί τη γενική ανάλυση, η οποία θέλει τον δείκτη να δει τις 1330, με την πρώτη στήριξη όμως στον ΓΔ να έχει μεταφερθεί στις 1264, με την κύρια στις 1235 μονάδες, σε περίπτωση που συνεχιστεί η διόρθωση.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Coca Cola ξεχωρίζει με το +4,12% που καταγράφει, με τις Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια να κινούνται θετικά. Από την άλλη όμως, ο Μυτιληναίος χάνει 2,08%, με τις Motor Oil, Titan, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, Cenergy, Quest, Σαράντης, Εθνική, Jumbo, ΟΠΑΠ, Autohellas και ΟΤΕ να κινούνται σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών